AUTHOR


ASSALAMUALAIKUM


Nama aku BUSYRA BT TAKIYUDIN (no nur, no siti, no nurul). no reason jugak apa sebabnya ayah letak nama tu. tapi ayah cakap nama tu maksudnya khabar/ berita gembira. kata ayah berita gembira tu tak semestinya kita dapat sesuatu yang baru, duit atau apa. masih diberi nafas itu juga BERITA GEMBIRA. umur 23 tahun. aku anak jati Malaysia. bukan indon, thai, atau apa yang berkaitan dengannya. :d blog ni dibuat BUKAN hanya suka2. ianya ada MOTIF tersendiri. ya! aku admit memang kekadang blog ni ke laut ja kan. tapi terkadang ada mesej yang tersirat yang aku cuba untuk sampaikan, cuba untuk memberi nasihat, cuba untuk mendapat pahala. (:


* orang yang simple dan tak suka pakai kasut tumit tinggi, lebih selesa berselipar.
* tak suka baca novel, tapi suka beli
* meminat tegar nasi daging
* suka sangat menaip
* teringin nak ke Istanbul (tempat yang unik bagi aku, ala2 arab gitu)
* paling pantang pada orang yang suka berbohong
* tak suka kek coklat sebab rasa muak. 
* tak suka pada yang suka rendah2 kan orang lain (padahal diri pown tak seberapa)
* fanatik pada warna warna pastel (semua jenis warna lembut)
* akan jadi peramah kalo orang lain yang mula dulu (sebab aku malu nak mula bercakap, haha. mengada betoi)


CITA-CITA aku? sejak aku form 1 lagi, aku dah ada cita2 kekal architect! yeayy. sampailah form 5 sama ja. tapi form 5 aku amek aliran akaun!. err. masa tu aku pown dah hampir putus harapan. sebab tak da kena mengena! but now, im study in Bachelor in Town and Regional Planning Uitm Shah alam. sekarang dah semester 7, praktikal time!.  tinggal 1 sem lagi ja. InshaAllah, graduate! 




penah smapai ke Bali, Indonesia. site visit kelas. memang best kat sana. layanan orang bali bagi pada kami memang perfect. dan kenangan bali ada selalu dalam ingatan. 


IMPIAN MASA DEPAN

semestinya aku nak sangat berjaya jadi PLANNER berjaya, berdesikasi, bertauliah, ber apa lagi, seangkatan dengannya laa. :d. dugaan memang berat time belajar. tapi macam slalu orang dengar, tak dak yang senang datang dulu. kena bersabar kalo nak dapat hasilnya. mana la tau dapat jadi datok bandar. kann. haha. even semuanya tu impossible. huhu. sememangnya aku suka berangan!


10 bandar yang ramai dikunjungi pelancong didunia.

1. Shanghai


2. Hong Kong


3. Istanbul


4. Dubai


5. New York


6. Kuala Lumpur



7. Singapura



8. Bangkok



9. London



10. Paris





itulah kisah aku... ASSALAMUALAIKUM.

"by 33skupang mechine" :D In The Sky..





flight to Sarawak. nice journey. (:

































"by 33skupang mechine" 
faham tak apa maksudnya? idea bernas cap ayam dari budak toek!. haha. gud2 punya tajuk. :p oke. bubaiii.. Assalamualaikum..

Raya Props... :d








heyy youu!

pa kabar? sihat? demam? bagi yang tak bapa sihat tu cepat2 makan ubat tau.. semalam tetiba terlintas nak search image props kat en google. ya lah kan. dah boring terlampau. huhu. lepas tu tetiba jugak teringin nak buat. hahaks. oke tengok dalam laci almari ada kertas a4 yang double keras tu. printer ada. so apa lagi, mulalah projek aku, sorang2 dalam bilik. edit semua bagaii, then print, gunting. yeayy.. akhirnya. terlaksana jugak. tengok orang buat macam cantik. nah kali ni hasil kerja tangan sendiri. lagi puas!. 








ha nampak tak speaker kat situ? haha, pasang lagu raya tu sambil update entri. semangat dak? haha. *tema prop: hijau + hitam* sebabnya? hitam adalah simbolik pada setiap kerja dan menampakkan lebih elegant. hijau pula adalah warna ketupat. hehe







props tu akan digunakan untuk hari raya nantii. photoshoot!. haha, satu family. tengok la kalo rasa nak tambah lagi nanti. just edit then print. esok beli lidi nak letak sebagai pemegang. belum complete lagi tu.. 


bagi yang tak dapat nak gambarkan lagi macam mana prop ni. tengok contoh kat bawah ni....





sumber gambar: google




selalunya orang buat props ni untuk wedding.. keterangan ini hanya ingin disampaikan pada yang belum tahu lagi.. bagi yang dah tau abaikan saja. hehe. ayat aku sejak dua menjak ni skema ja kan.. haha



p/s:  nak sambung kemas rumah balik. tadi berehat jap, on fb, update entri dulu. :D daaa...


Assalamualaikum... 

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-