Sambal Ketuk Negeri9

Assalamualaikum..

lama sangat tak makan sambal ketuk. kempunan, terliur semua ada ni. tengok memang nampak simple and senang sangat nak buat. tapi rasanya memang sedap. aku belajar dari kawan negeri 9. memang makan dengan nasi putih + ikan goreng panas2. memang the best lah. tak perlu kuah2 bagai. 


resepi:

1. ikan bilis
2. bawang besar
3. cili padi

goreng semua bahan2 ni and tumbuk dengan lesung batu. jangan mesin dengan blender tau. tak sedap la. nama pun sambal ketuk kan. makanan ni bagi sesapa yang suka makan pedas. 

okay itu saja. jumpa lagi. 


No comments:

Post a Comment

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-