KULIT LEMBUT, FLAWLESS DENGAN ELLFIE BEAUTY

Hai semua..


nak kulit flawless, gebu, lembut macam baby tak? meh ramai2 try this produk. jangan cakap aku menipu tau. yela aku paham korang mesti tak yakin kan, maklum la banyak produk kecantikan sekarang ni memang banyak yang bila pakai tak sesuai la dengan muka, tumbuh jerawat la. tapi dengan Ellfie Beauty ni memang terbaik bagi aku. sebab aku salah satu pengguna setia Elffie. sebut ja Ellfie mesti korang kenal kan siapa pengasas nya, mesti la akak eira syazira. kulit dia pun gebu nau nau uolss. hehe

Kandungan dalam Set Ellfie Beauty:


Cleanser
Membersihkan segala kekotoran dimuka. Kulit muka akan menjadi lembab. Sesuai untuk membaiki masalah kulit muka berminyak, lesu dan stress 


Toner
Membantu kulit muka menjadi tegang dan anjal. Meransang otot muka untuk membantu mengembalikan keremajaan kulit anda.


Night Cream
Cream ini memberi kesan yang menyegarkan dan melembabkan kulit



Day Cream
Formulasi khas untuk memutihkan kulit dan juga sebagai pelindung matahri. Bertindak sebagai cream anti jerawat. Memperbaiki rona kulit tidak sekata, menghilangkan kulit kering, membantu menyembuhkan masalah jerawat dan mengurangkan keran rekahan dan pori terbuka. 

Produk ni sesuai untuk:
* Semua jenis kulit
* Semua jenis masalah kulit
* Berkesan dalam 3 - 4 minggu (Bergantung kepada jenis kulit dan hormon)
* Sesuai untuk semua peringkat usia

Produk ini membantu masalah kulit dari segi:
* Masalah kulit rona tak sekata 
* Mengatasi dan menyembuhkan masalah jerawat
* Memudarkan pigmentasi * Mengurangkan kesan tanda rekahan dan pori terbuka
* Membantu mencerahkan kulit
* Memperbaiki kulit kusam
* Kulit tidak berminyak 

Cara pemakaian Produk Elffie Essence:

Day
Cleanser, Toner dan Day Cream
Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih. Selepas itu lap seluruh muka dengan mengunakan kain atau tuala yang bersih. Sapukan Toner keseluruh wajah. Semasa kulit masih basah dan lembab sapukan Day Cream. Selepas itu anda boleh menggunkan loose powder seperti biasa. Tidak perlu menggunakan foundation. Boleh make up seperti biasa.

Night 
Cleanser, Toner dan Night Cream 
Cuci muka dengan Cleanser dengan menggunakan air yang bersih. Selepas itu lap seluruh muka dengan mengunakan kain atau tuala yang bersih. Sapukan Toner keseluruh wajah. Biarkan kulit kering seketika barulah sapukan night cream.

Harga Ellfie untuk 1 set (toner, cleanser, day cream, night cream) RM120. untuk first try ja aku beli yang set. untuk cuba dulu sesuai ke tidak dengan kulit muka kan. bila dah second time, aku beli yang loose item dengan harga:
Cleanser 50ml - RM55
Toner 50ml - RM55
Buy Both - RM100

Night Cream - RM60
Day Cream - RM50

aku beli yang loose item sebabnya day cream tahan 3-4 bulan. tapi cleanser yang kena beli tiap2 bulan. tapi okay sangat produk ni. kulit rasa lembut plus rasa segar. lepas tu, aku paling suka cleanser dia sebab bila pakai hanya gunakan 2 titik ellfie saja dan ianya tak berbuih sangat. produk yang tidak banyak buih adalah produk yang bagus untuk kulit muka tau. Ellfie Beauty ni juga ada menjual serum dengan harga RM130. tapi aku tak beli serum, sebab malas. hehe. stay consistent dengan set ni pun dah cukup. tapi bagi sesiapa yang berminat boleh try ye.

Kandungan dalam Gold Serum Ellfie Beauty: 

Ellfie Gold Serum bertindak sebagai produk kecantikan tambahan kepada skincare sedia ada. Boleh mengekalkan set skincare sedia ada, fungsi serum ialah sebagai produk untuk mempercepatkan lagi proses kecantikan kulit wajah.

Satu set Ellfie Gold Serum mengandungi 3.5ml untuk setiap botol. Terdapat 10 botol didalam satu set dan ia boleh bertahan lebih dari satu bulan bergantung kepada cara penggunaan. 1 botol Ellfie Gold Serum boleh digunakan untuk tempoh 5-6 hari.


jadi sesapa yang berminat boleh la cuba ya. bai!

4 comments:

  1. nice sharing. tapi belum pernah cuba lagi ;)

    kalau tak salah saya pengasas ellfie
    kak filla, kak peej dan kak elly, kan ! eira syazira duta produk ellfie ni.. betul tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma la. mmg best. eh. info sy tu tersilap sikit. hehe. tq qaseh betulkan.. :)

      Delete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-