Cara untuk mengatasi masalah link blog yang tidak dapat dimasukkan dalam bloglist??

Hai semua..

seperti yang dijanjikan, aku akan masukkan link blog semua peserta GA di dalam bloglist di sidebar blog ini. tapi ada 3 blog yang tak dapat aku masukkan kerana mempunyai masalah seperti di bawah 



jadi disini aku ingin kongsikan kepada korang cara untuk mengatasi masalah jika link blog yang ingin korang masukkan di dalam bloglist tidak dapat dimasukkan.. 

Korang cuma perlu tambahkan kod link dekat bawah ni di belakang link blog tersebut.


/feeds/posts/default


contoh: http://realsviors.blogspot.my/feeds/posts/default (rujuk gambar di bawah)


lepas tu dah settle!!



semua link blog korang aku dah dapat masukkan kecuali satu saja link blog yang tak dapat masukkan. dan aku dah tak tau nak buat cemana lagi. nanti aku try lagi ye. sebab sebelum ni 3 link blog tak dapat masukkan. tapi bila aku guna cara di atas semuanya dapat diselesaikan kecuali satuuuu ja tak dapat jugak *sorryyy sangat


harapnya tuto aku ni dapat bantu korang yang ada masalah yang sama macam aku. kay bai..


4 comments:

  1. yeayyyyy! Dah nampak blog kita dekat sidebar awak. hihi

    jemput join segmen kita :)
    https://farhanajafri.blogspot.my/2016/10/pencarian-bloglist-anna-j.html

    ReplyDelete
  2. BV selalunya kalau takdapat masukkan link tu, BV akan tukarkan jadi .com. menjadi jugak :D

    ReplyDelete
  3. Alahai.. pening lak.. hehehe..
    Akak biar je.. sebab x pandai sangat..

    ReplyDelete
  4. Berguna cara busyra ni, ahahaha, kalau cara mai manual pula, klik blog i'm following tu lepastu cari nama blog yg kita nak guna ctrl+F , hahaha.

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-