Template blog masalah! Slider tak keluar - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, November 06, 2016

Template blog masalah! Slider tak keluar

Hai semua


template yang aku guna ni semua dah okay, tapi satu ja leceh! slider yang ada bawah header tak nak keluar. eshh. geram betul. puas aku godek sana sini, preview then edit balik. semua tak jadi. hmm. geram dan sakit hati dengan coding. aku dah la tak pandai coding. kalau bagi aku map, layout aku tau la. hahaha. 

entri kali ni memang aku khususkan buat kak reen. blogger yang sangat sangat baik. seriously! I've never seen blogger like this before. kak reen sanggup tolong aku. first aku tanya dia 2 soalan:


1. macam mana nak bagi "continue reading" ni ada dekat blog. sebab bila aku buat continue reading dia tak nak timbul. haish,.. memang coding2 ni tak pernah mesra dengan aku. haha. lepas kak reen bagi tuto dekat aku then dah settle masalah "continue reading"! rupanya tekan insert jump break ja. aku ja yang tak tau semua ni. puas google tak jumpa. haha. kak reen memang banyak ilmu pasal blog!

2. next! mesti lah pasal slider bawah header tu.. korang tengok dah keluar kan. comel tak? hehe :p hepy sangat sebab yang ni memang totally kak reen yang tolong. aku bg id n password blog. sebab dah tak tau nak buat cemana lagi. kak reen ja boleh tolong. lepas tu kak reen wasap cakap, slider dah bolehhhh.. Ya Allah thanks a lot kak reen. I really appreciate! 


sekarang ni blog aku dah sempurna. bagi mata aku la. maksud aku template ja okay. content blog masih banyak yang perlu aku perbaiki. penulisan aku banyak lagi yang kurang. kena update blog hari2, baru power!

korang yang dah kenal kak reen. boleh terus2 jengah blog dia dan tinggalkan komen. yang belum kenal. meh sini aku nak kenalkan. She's a good blogger! trust me. <Blogger Reen>  sila follow kak reen! *paksaan* hahahaha

okay bai

16 comments:

  1. Mai pun suka dengan kak reen! hihihi, kak reen selalu share ilmu dengan pengalaman dengan mai juga... dah maju dh template busyra skrg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kan. kak reen baik! tak rugi kenal kak reen. thanks mai!

      Delete
  2. Yes. Blogger Reen penuh dengan ilmu blogger :) Cantik dan kemas blog busyra sekarang. Senang nak baca yang penting :)

    ReplyDelete
  3. Reen mmg suka kan buat tutor :) mek pn tny dia jugak klau ade mslh pape

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha aa, kak reen byk ilmu dan suka share pada semua org! hehe

      Delete
  4. klu nak request nk tukar blogspot ke wordpress blh jgk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. husna. awk nk tukar blog awk ke wordpress ke? cuba awk tngok tuto ni https://webhostmu.com/cara-pindah-blogspot-ke-wordpress/

      Delete
  5. Pernah kugak tanya blogger reen pasal masalah kat blog ni ..dan banyak membantu... dah kemas dan cantik dah blog busyra :)))))

    ReplyDelete
  6. Terima kasih dik.. Akak tlg mana yang akak mampu je dik. :)

    ReplyDelete
  7. Wah.. Cantik.. cantik..
    suka slider tu..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved