10 Produk Kegemaran yang perlu beli dari Ezbuy! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, December 21, 2016

10 Produk Kegemaran yang perlu beli dari Ezbuy!

Hai..


hujung2 tahun ni banyak pulak sales! dan bila sebut pasal shopping ni, aku bukan lah seorang yang kaki shopping! tapi di sebabkan aku tertarik dengan satu website ni, terus jadi gila shopping! haha. seriously! barangnya yang murah dan mudah untuk shopping disini. maklum la kan. aku ni bukan suka sangat nak shopping di mall. baik shopping depan laptop ja. santai, mudah dan cepat! semua di hujung jari runcing aku! hahaha.. perasan jari cantik! eh, apa website yang aku maksudkan tu? Ezbuy! mesti korang familiar kan? tapi bagi yang belum tau pasal ni, meh sini aku nak cerita kan sedikit sebanyak tentang laman ni..


Ezbuy adalah sebuah laman online untuk shopping barang kegemaran korang yang sememangnya dari dalam dan luar negara.. barangan yang ada dalam laman rasmi ni datang dari Singapura, China, Taiwan dan banyak lagi termasuklah Malaysia. Apa yang menarik tentang laman Ezbuy ini adalah korang boleh pilih bahasa yang korang suka bila nak shopping di sini. samada bahasa melayu, english or cina. best kan?


kalau masuk dalam website ni, macam2 produk yang aku nak beli. tengok tu nak, tengok ni pun nak. haha.. tapi kan ada 10 produk kegemaran yang aku nak beli dari Ezbuy!.. nak tau apa produk tu? jom tengok! mana tau korang pun berkenan kan? boleh shopping skali. hehe :p


1. Makeup Brush set  > RM 13.72


aku memang suka tengok brush banyak2. even aku tak tau apa kegunaan untuk setiap satu ni. tapi aku suka sebab boleh buat koleksi brush! 


2. Soft Book baby > RM 14.34


Ya Allah, suka gila tengok soft book ni.. nak sangat beli untuk anak buah.. masa dia nak tidur tu bagi buku lembut ni.. boleh dia jadikan bantal. hehe. dah la murah!


3. Purse > RM 28.97


memandangkan purse aku pun dah rosak zip! apa kata aku beli 1? haha.. warna dia soft sangat! cun!


4. Travel storage bag > RM12.80


travel storage beg ni akan memudahkan aku sendiri untuk bawak alatan mandi kemana2 saja. mudah sangat! tersusun rapi. boleh letak syampu, pencuci, clenaser.. macam2 lah!


5. Canvas bag > RM 17.24

beg ni memang aku minat sangat! sebab mudah untuk aku bawa semua barang. main campak2 ja dalam tu. laptop pun boleh muat!


6. Kitchen nonstick pancake > RM 32.76 


ini pun salah satu produk kegemaran aku. nak sangat beli sebabnya aku peminat pancake (kalau orang utara kata pek nga!) haha. kuali ni memang sesuai untuk buat pancake dan seangkatan dengannya.. :p


7. Electric juice cup > RM 34.14



bestnya kalau boleh beli pengisar buah ni. mudah dan comel! hehe.. aku ni memang suka blender buah. sebelum ni blender buah pakai blender biasa ja. tak ada la yang kiut miut comel macam ni.. sebab tu la ia salah satu produk yang aku suka dalam Ezbuy!


8. Creative 3D wall stickers > RM 33.79


fuh kalau dapat beli ni tampal dekat dinding ruang tamu. memang lawa! cun habis. kalau beli ni mesti mak aku suka! hehe. stiker dinding ni salah satu benda yang boleh menceriakan ruang tamu!


9. Blazer > RM 47.59




putih memang salah satu warna favorite aku! agak susah nak jumpa blazer warna putih.. tapi kali ni jumpa dekat Ezbuy! terus berkenan dihati.. 

10. Nylon backpack > RM 40.69


last sekaliii.. produk kegemaran aku adalah nylon backpack. kenapa aku nak sangat beli? sebabnya beg ni simple dan kalis air. kalau travel memana, even hujan sekali pun.. barang dalam beg still selamat! tak perlu risau.

10 produk di atas memang meletop di Ezbuy! kalau korang pun minat dengan produk kegemaran aku ni, korang boleh klik pada gambar dan boleh terus shopping! eh kejap! sebelum korang mulakan shopping tu, aku nak kenalkan pada korang perkhidmatan Prime yang akan berikan pada sesiapa saja yang shopping disini!


Apa itu Prime?

Perkhidmatan Prime ni  sangat istimewa di laman Ezbuy! korang perlu daftar untuk jadi ahli Prime dengan hanya rm18.80 sebulan.. lepas selesai saja daftar then masa korang tengah shopping2 tu, ternampak label ikon tulisan "Prime", terus cepat2 korang grab produk tu tau, even korang rasa macam mahal! tapi harga diberikan dengan  prime exclusive ni hanya RM 8.80.. percaya tak? haaa korang kena percaya aku! haha.. perkhidmatan Prime ni tanpa mengira saiz bungkusan, berat ataupun kuantiti! semuanya RM 8.80 saja..berbaloi kan?






antara koleksi Prime adalah pakaian, perabot, hiasan rumah dan banyak lagi! macam aku bagitau di atas tadi bila korang tangah scroll tetiba sofa ke almari ke harga rm8.80.. jangan pelik pulak. itulah Prime! hehe.. murah sangat2..

dah tau kan produk kegemaran aku nak shopping di Ezbuy ni? then pasal rahsia Prime pun aku dah ceritakan.. hehe. so tunggu apa lagi.. jom shopping di Ezbuy!

eh kejapppp!! sebelum korang mulakan shopping, aku nak bagi kopun voucher RM15 dekat korang! nak tak? haa meh dapatkan di sini > free RM15 shopping voucher ..



selain dari dapat voucher free aku nak bagi tau korang ni yang Ezbuy ada buat 50% off, korang boleh ke sini > diskaun 50% .. gila banyak betul less tu.. cepat2! nanti kalau dah habis jangan menyesal uolsss. hehe. :p

okay sekarang baru boleh mulakan shopping dengan tenang! hehe. okay bubye!

5 comments:

  1. baru tahu apa tu prime. ingatkan cuma shipping murah rm8.80. :D
    dah pernah membeli di ezbuy masa sale 11.11 dulu :)

    ReplyDelete
  2. Wow!! Bestnya kalau dapat shopping selalu.. memang stress release.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. wahhh..banyak benda murah boleh di beli ni. menarik shopping kat sini

    ReplyDelete
  4. Akak tak pernah lagi shopping di ezbuy.. Ada juga terbaca blogger lain yang info ttg ezbuy ni.. Tapi tak jenguk2. Entry adk ni baru akak jenguk.. Hehehe

    ReplyDelete
  5. Murahnya... Travel bag itu 😍😍..unni jarang beli online so bnyak tak tahu.. Hihihi..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved