Mee Udang Tanjung Dawai Memang Superb!!

Assalamualaikum..

petang tadi rasa teringin nak jalan2 tepi pantai. nak feeling2 sikit dengan angin sepoi2 dekat tepi pantai tu. hehe. Tanjung Dawai sememangnya kaya dengan hasil jualan hidupan laut. tapi yang kering2 punya. macam ikan masin, ikan bilis, keropok, macam2 la lagi. 


jalan punya jalan. kaki pun dah penat. singgah lah di kedai mee udang tepi pantai, memang sedap sangat mee udang dekat sini. kuah dia yang pekat tambah pula dengan udang besar 4 ekor. harga RM15 dan sangat2 berbaloi. dekat sini bukan saja mee udang special tapi mee kuah tulang pun menjadi kegilaan ramai.. sedap ke? nak tau sedap sangat ke tak. singgah dulu di sini. promote negeri sendiri nampak.. hehe


tq for reading :)

Keunikan Keanehan di Rumah Tok Su

Assalamualaikum..

lama sangat rasanya tak melawat blog kawan2 lain. bukan setakat blog orang lain, blog sendiri pun dah terabai -_- yalah lately ni fikiran tak menentu. haha. sejak2 nak kawen ni. *kontroversi apa yang cuba aku sampaikan ni* so, jangan nak percayalah ye. okay, sebenarnya nak kongsi satu je pic untuk tatapan korang malam ni. photoshoot yang tak berapa nak menjadi. huhu. 


penah dengar Rumah Tok Su? kalau orang2 kedah mungkin familiar la kot kan. tapi orang negeri lain pun boleh tau dengan en google. sejarah wei dekat sini. Umur Tok Su dah cecah 103 tahun kalau tak salah aku. dan akhirnya rumah beliau dijadikan warisan senibina di negeri Kedah. memang cantik pemandangan dan suasana dekat sana. banyak juga orang yang kawin datang untuk photoshoot. dan banyak jugak peristiwa aneh berlaku di sini. haha. sesaja nak scary kan korang. kalau nak tau cerita lanjut mengenai Rumah Tok Su ni, korang boleh lah cari sendiri ye. 

*motif update entri ni sebab nak cakap yang dekat sini cantik. haha*

okay bai. tq for reading :)

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

Puisi#12 Melepaskan


"sampai bila ingin bertahan
mungkin sampai aku sudah tidak tahan
menanggung sakit
sabar aku ada penghujungnya

tika aku terus berusaha
kau makan menjauh
aku lelah
dan aku menyerah

menyerah jalan terbaik
kerna tak daya lagi
untuk bertahan
dan akhirnya aku let you go

pergi kau cari bahagia itu
mungkin disana ada yang kau mahu
kerna kau disini tak punya apa apa
lebih baik kita jauh

aku terlalu sayang
tapi sayangnya, apa kau buat?
kau sendiri tahu jawapannya
mungkin dia lebih baik

Allah tahu
segalanya tentang aku dan kau
aku pergi, melepaskan kau
itu yang kau mahu, kan?"

-busyratakiyudin-

Puisi#11 Tiada Dendam


"simpan dalam dalam sakit hati kau
sebab dia tak kan paham
lebih baik kau pendam
harap tiada dendam antara kau dan dia."
-busyratakiyudin-

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-