Akaun Adsense telah digantung disebabkan multi-clicking! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Saturday, June 17, 2017

Akaun Adsense telah digantung disebabkan multi-clicking!

Assalamualaikum..


Pagi tadi, hilang mood terus disebabkan oleh akaun adsense telah digantung selama sebulan.. Ya Allah.. sedihnyaa.. baru nak cari income dengan Adsense tapi dah jadi macam ni.. dugaan bulan puasa.. hmm. bila kita tak buat, orang lain yang buat. At the end, adsense kita sendiri yang kena gantung.. susah sebenarnya nak jaga adsense ni.. kadang salah tu bukan dari kita. tapi kita yang terpaksa tanggung.. siapa yang pernah alami masalah yang sama dengan aku? apa yang boleh buat adalah tunggu sampailah adsense ni dah bebas dari suspended.. bukannya sehari dua, tapi sebulan pulak tu.. sampai 16 Julai.. bertabahlah wahai hati. kenapa boleh jadi macam ni?


Semua ni adalah disebabkan multi-clicking.. ada pihak yang masuk ke dalam blog aku, dan click banyak kali iklan adsense.. aku tak mintak wei suruh ko klik banyak kali macam tuuu.. haaaa. marah ni marah.. sabar busyra bulan puasa ni... huhu. :( please la, bagi pihak yang tak bertanggungjawab tu, jangan la buat perangai macam ni ye. aku punya la jaga adsense aku.. tapi alih2 pihak lain yang buat.. sekarang ni.. iklan adsense di blog dah blank.. tak pe la.. nak buat macam mana lagi dah..

Harapnya orang yang terlibat tak buat lagi ye benda macam ni.. aku tak tau la sama ada mybe pihak berkenaan tak tau yang adsense ni tak boleh click banyak kali.. and mybe niat pihak tersebut hanya untuk nak naikkan income aku.. husnuzon je la.. aku harap lepas ni jangan buat lagi ye.. sebab adsense tak boleh klik banyak kali iklannyaaaa awaaaaaa! :( :(

48 comments:

  1. Airah xlepas2 lagi adsense haha.tabah la sis

    ReplyDelete
  2. lohhh siannya busyra :( siapa laaaaa yang pedajal pergi klik banyak kali tu adehh. sabau eh busyra. harap lepas tarikh gantung tamat, dah tak kena dah macam ni.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kc.. x tau la sapa punya kerja.. huhu. tak pela. sabar je la.. aminn. tq kc syg.. <3

      Delete
  3. memang betul tu Busyra...sebab tu Umi cukup takut kalau even nak ckp dlm chatbox yg kita dh klik iklan kat blog blogger lain..sbb Adsense akan pantau kita setiap masa..semoga Busyra tabah dan diharap sidia yg klik tu sedar tu akan menyusahkan empunya blog..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la umi.. huhu. sabar je la. xpela.. mungkin org tu tak sngaja..

      Delete
  4. Lahh boleh kena gantung jgak ek. Byk ag ilmu sal adsense CR tak tahu ni.

    Mohon bertabah yer busyra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq CR.. <3 .. ha aa. multi clicking ni pun penyebab adsense suspended.. huhu.

      Delete
  5. Ada org "baik hati" nak "tolong" awak kit. Ni yg buat mama takut dgn AdSense ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.. jangan takut mama. try la mohon adsense.. tp kalau ada ramai org mcm ni.. mmg sakit la adsense kita.. hehe

      Delete
  6. oh... cam tu ye busyra, baru akak tau psl multi clicking tu... erm... sabar k..

    ReplyDelete
  7. Bertabahlah Busyra. Sedihnya dah kena gantung pulak. Dahlah nak lulus permohonan pun susah. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha aa kak.. sedih sngt.. tp apa boleh buat. tunggu ja la smpai sbulan.. huhu . btw tq kak siqah.

      Delete
  8. adududu.Alahaii google adsense..susah nak dapat, susah nak jaga juga.terpaksa bersabarlah kan. Fiza punya iklan pun xkeluar lagi..kena menunggu dengan sabar. harap berhasil

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkkk.. sedihnyaaa. hmm.. baru ja dok wasap2 kak.. last2 kena gantung.. haha.. akak punya tu inshaAllah nnti kluar ye. ha aa kena bersabar.

      Delete
  9. Laa ye ke busyra igngatkan busyra sendiri yg buat huu.. alhamdulillah x pernah lagi akak mcm ni.. adeh rupanya pihak lain klik banyak kali niat nak sedekah pon x leh jugak eh.. baru tahuu.. huu.. ingatkan blh camtu ..x pe lah bertabah ya .. sekejap jerr tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tak kan busyra nak buat dekat adsense sndiri kot kak.. ramai dah kena mcm ni. blogger cik nor pun kena baru2 ni.. ye kak, sabar je la. tq kak..

      Delete
  10. bru first time nk buat...bru taw pasal ni..tq for info..insyaAllah akan lebih yg mendatang nnt

    ReplyDelete
  11. huhu dugaan. Orang tu maybe niat nak bagi duit raya kat Busyra end up ter"suspended" adsense hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kannn.. husnuzon je la kan mellya.. mybe org tu tak tau kot

      Delete
  12. Sabar busyra, husnuzon mungkin dia tak tahu cara click adsense tu hmmm. Jangan difikirkan sangat ye mungkin ada rezeki busyra dekat aliran yang lain. Siapa tahu kan? Stay smile :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha aa. tu laa. mybe dia tak tau.. busyra pun fikir mcm tu.. InshaAllah.. tq ira doakan busyra.. amin.. <3

      Delete
  13. Sabar Busyra. Saya punya nuffnang langsung tak gerak. Sedih nau haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye munirah.. tq.. haha. nffnang lagi la sy pun x gerak2..

      Delete
  14. http://cikwanielovela.blogspot.my tinggal jejak

    ReplyDelete
  15. Memang kes ni selalu berlaku kepada publisher adsense...mereka boom klik dan dpt amaran multing klik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan lokmannn.. huhu.. bertabah lahh.. terkena pada busyra benda ni..

      Delete
  16. huu.. untung dapat adsense.. teman berkurun tunggu tak dapat2 hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah nnti adsense akan approve tenku butang punya k. :)

      Delete
  17. Replies
    1. kak norrrr.. yeke.. hmm.. bertabahlah kita..

      Delete
  18. adsense tak suka akaun akak.. huu~ sedeh !!

    ReplyDelete
  19. Huhuhu sbb tu la tak berminat dah nak apply ads ni.. Satu halnya susah nak lulus.. satu lagi byk sgt problemnye.. adehh.. tgk blog org lain ok jerk x de masalahkan..

    ReplyDelete
  20. sabar ya.. nasib kena gantung. kalau kena block lagi susah...

    ReplyDelete
  21. tq info...rasa takut plk dengan adsense ni...aduii..ramai plk yang kena 2-3 hari ni kan..

    ReplyDelete
  22. Cool ok.. Sementara je tu.. Ada la hikmah tu.. Insyaallah..

    ----
    ERAZ FADLI | Bagi Hadiah Raya Aidilfitri 2017

    http://www.erazfadli.com/2017/06/eraz-fadli-bagi-hadiah-raya-aidilfitri.html

    ReplyDelete
  23. terlebih rajin gaknya orang tu...ape lah...

    ReplyDelete
  24. Mula2 baca kat status blogger Hasrul Hassan, then baca kes Kak Nor terkena. Harini Busyra? Ya Allah mcm kebetulan je siapa bt ni.. Semoga dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  25. Hmm.. kesiannya. even multi clicking, dia takleh detect ke dari ip address utk membezakan owner dgn org luar? huhue. heran ni. apapun bawak banyak2 bersabar ya :)

    ReplyDelete
  26. ni kes fraud sabotaj huhu..tp xpela sebulan..takot seumur hidup..blog saya masih direject tanpa belas oleh adsense haha

    ReplyDelete
  27. ooo sis tak letak nuffnang ye.
    Zie letak iklan nuffnang. hihi

    ReplyDelete
  28. aduhai..bertabah lah busyra..insyaAllah ada hikmah semua ni...hemm moga org tu lepas ni xbuat lah lagi ya..

    ReplyDelete
  29. Good info, mesti ada buah hati nak tolong Busyra ni... Gurau je... Adsense memang sensitif juga kan...

    ReplyDelete
  30. Macam mana awak tahu kena gantung SELAMA SEBULAN? dia ada bagi tahu details ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ada. dia ada bagi tarikh mula dan last.. so kita boleh la tau yang bila adsense kita tu akan muncul semula di blog.

      Delete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved