DEKORASI RUANG TAMU BERKONSEPKAN WARNA TIFFANY BLUE - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, October 04, 2017

DEKORASI RUANG TAMU BERKONSEPKAN WARNA TIFFANY BLUE

Hai semua..


Siapa tak suka kan ruang tamu nampak cantik dan luas.. perkara pertama yang tetamu akan masuk dan tengok adalah ruang tamu.. lepas tu baru tetamu ke dapur ke bilik air dan sebagainya.. ruang tamu memainkan peranan penting bagi sesebuah rumah.. busyra sendiri ada warna idaman busyra dalam dekorasi ruang tamu ni.. tapi sampai sekarang belum tercapai, mungkin nanti deko rumah sendiri lah lepas kahwin.. **berangan kahwin entah bila tuuu.. haha.. InshaAllah



Warna Tiffany blue ni termasuk dalam warna-warna pastel/ warna lembut.. yes. warna ni termasuk warna favorite busyra.. selain tu warna pink lembut, hijau lembut dan seangkatan dengannya.. lepas tu busyra suka deko ruang tamu yang berkonsepkan englih style.. putih-putih gituew ..fuhhh lawa beb.. kalau tetamu datang rumah.. confirm selfie beratus kali.. hehe.


Konsep macam ni menampakkan rumah tu lebih mewah dan soft.. tenang ja mata ni memandang.. tips untuk cat rumah.. kalau nak kan rumah nampak lebih luas, cat dengan warna putih ataupun warna-warna lembut.. memang rumah akan nampak sejuk je.. majoriti rumah yang cantik macam ni beli barang di ikea.. busyra sendiri yang masuk ikea ni pun rambang mata.. tapi pastikan duit kena kepok-kepok juga lah kan.. hehe.. 


okay itu saja. nantikan dekorasi lain pulak ye.. 

17 comments:

  1. Salam singgah sini dik....wahhh...memang cantik warna tiffany blue..akak pun minat dengan warna-warna pastel ni...

    ReplyDelete
  2. Warna kegemaran kak lina ni...lembut dan tenang jer..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. eh bukan kak.. rumah busyra biasa2 je.. hehe

      Delete
  4. Minat juga dengan warna ni. Cantik dan nampak soft je

    ReplyDelete
  5. Kombinasi warna penting kan untuk menampakkan luas ruang...

    ReplyDelete
  6. Lawanyaaa! Kalau macam ni, memang tak nak keluar rumah. Hahah!

    ReplyDelete
  7. cantik warna ni. Nampak lembut dan mendamaikan 😍

    ReplyDelete
  8. cantik dan tenang je tengok dekorasi rumah ni. bila lah nak dapat ruang rumah mcm ni. hehe

    ReplyDelete
  9. Wow! cantiklah..rase tenang dan mendamaikan ajer gabungan warna tiffany blue ni kan?

    ReplyDelete
  10. suka color mcm ni..sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  11. Cantik . CCL pun suka warna-warna pastel ni

    ReplyDelete
  12. Saya suka warna ni juga... sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  13. Pilihan warna yang menarik. Warna lembut digabungkan dengan warna putih, cantik pastinya ruang tamu :)

    ReplyDelete
  14. kita suka warna macam ni..tapi suami tak suka..sebab ruamh tepi jalan..tak boleh warna putih..

    ReplyDelete
  15. cantikkan :) tp kalau ade ank tgh nak membesar ni memang tkleh wrna putih. kang ade la kesan celoreng

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved