PUISI #26 RESTU AYAH UMMI TAK ADA MATAWANG YANG BOLEH BELI - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Monday, November 27, 2017

PUISI #26 RESTU AYAH UMMI TAK ADA MATAWANG YANG BOLEH BELI

Tujuan himpunan koleksi puisi ini ditulis adalah untuk peminat puisi yang tidak membeli buku tetapi masih tetap dapat membaca online puisi indah dari penulis tersohor! Segala puisi yang busyra paparkan ini adalah di ambil dari buku penulis asal yang di beli sendiri oleh busyra sebagai aspirasi idea di masa depan.

Busyra juga seorang peminat puisi dan ada menghasilkan beberapa puisi sendiri di juga SINI ..Doakan busyra suatu hari nanti ada buku puisi sendiri!


Ayah kata, 
biar orang buat kita,
jangan kita buat orang.

Ayah kata,
bila rindu Ayah,
ingat pada Allah.

Ayah kata,
jangan harapkan manusia.

Sambil menguli roti Ummi mengangguk,
kita kena faham orang yang tak faham kita.



MESIN CAHAYA MASA | WANI ARDY

10 comments:

  1. selamat pagi busyra... bila sebut pasal ayah terus rasa sedih..

    ReplyDelete
  2. Well said. Nasihat yang sangat berguna dan patut dijadikan pedoman hidup. Org tua dh byk melalui kehidupan ni dr kita yg masomih muda ni

    ReplyDelete
  3. tenkiu, baca sharing ni untuk ingatan bersama. Kadang kita leka hal dunia, apepun penting sebenarnya jaga hubungan sesama manusia ni. Hah nanti free, jom lerr singgah blog lubukseni.com

    ReplyDelete
  4. Tak boleh cerita tentang ayah, mesti bergenang air mata rasa nak meraung..
    Tambahan pula sekarang ayah sis sedang sakit tapi sis tak dapat tengok, sedih :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah. yeke akak.. hmm. busyra doakan ayah akak cepat smbuh ye dan sntiasa diberi kesihatan yg baik.. amin.

      Delete
  5. semoga dapat buat buku sendiri, nanti sha beli hehe

    ReplyDelete
  6. Dikala mereka masih ada, dekati dan sayangilah mereka.... iaitu ibu bapa... tanpa mereka kita akan terasa kehilangan sesuatu yang berharga...

    ReplyDelete
  7. Kalau Busyra buat buku puisi,akak akan jadi orang terawal beli
    akk peminat tegar puisi

    ReplyDelete
  8. apa saja yg kita panggil, ibu, ayah, mak, abah, mummy, daddy, umi atau ayah, kerana mereka kita didunia dan tanpa restu mereka siapalah kita kan..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved