LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST 2017 - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, December 13, 2017

LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST 2017

Lazada Online Revolution 2017

Semalam email masuk, tengok-tengok email dari Contest Lazada.. Alahai nasib baik Lazada email ingatkan untuk join blogger contest ni. Contest Lazada Online Revolution Blogger bermula dari 1 November hingga 14 Disember 2017. Ada lagi sehari. huhu.. Kenapa contest ni diadakan? Semestinya sempena Sales besar-besaran dari Lazada.. best wehhh! 

Untuk pengetahuan korang, LAZADA ONLINE REVOLUTION SALES ni start dari 11 November hingga 14 Disember. boleh la cepat-cepat visit website Lazada tu, mana tau ada yang berkenan dihati korang. Lazada memang buat diskaun kaw-kaw punya.. jimat habis-habisan! 

Okay lah busyra nak jawab beberapa soalan dari Lazada blogger contest ni.. 


a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

Ada 4 barang pertama busyra beli dari Lazada. Barang tersebut adalah perfume, makeup brush, vintage bag, dan stick monopod. Memang masa first beli di Lazada rasa blur sangat sebab baru first time kan.. Tapi bila lama-lama, senang gila ja rupanya.. petik jari siap. haha. belagak, angkuh! For me, barang dari Lazada memang kualiti terbaik. Based dari apa yang busyra pernah beli, semuanya tak pernah mengecewakan. Korang boleh tengok sendiri barang yang busyra beli tu DISINI.. 

b. Which types of products would you prefer buying online? 

Busyra suka beli barang makeup ataupun handbag.. Rasa mudah sangat kalau time nak beli bag.. Tak perlu nak ukur ke apa kan.. kalau baju or kasut kena ukur dulu.. jadi susah.. Sebab tu la makeup dan handbag jadi pilihan busyra kalau online shopping.

c. What do you love about online shopping? 

Online shopping semestinya selalu buat sales.. sebab tu busyra prefer untuk beli secara online. Harga boleh jatuh merudum kalau ada sales. Salah satu online shopping yang rajin sangat buat sales mestilah Lazada! hehe. Ada tu kalau online shopping, penghantaran pun percuma. Siapa tak suka kan online shopping. Duduk rumah, pilih-pilih barang, bayar dan barang pun sampai. semua dihujung jari!

d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales? 

Barang yang busyra idamkan dan ada planning untuk nak beli adalah kamera dan produk tefal.. memang agak mahal tapi barangnya berkualiti..

1. Canon Compact EOS M10 Camera 

Lazada Online Revolution 2017

Kenapa busyra ada perancangan nak beli canon camera ni? salah satu sebabnya bila snap guna phone, confirm-confirm lah phone berat dan jadi hang.. Sebab tu busyra perlukan camera.. mudah dan canon adalah salah satu jenama yang busyra suka.


2. Tefal Fry Delight

Lazada Online Revolution 2017

Idaman kalbu yang ni wehh! hehe. sebabnya boleh masak macam-macam dalam periuk tefal ni.. Cupcakes, Ayam panggang.. serba bolehh. kalau dapat 1 memang best gila..


Jom ramai-ramai sertai contest ni.. Yang belum join tu cepat-cepat buat entry Lazada Online Revolution Blogger Contest! Semoga ada rezeki kita.. Good Luck semuaaa!

Less than 200 Participants (RM3,150 to 25 winners)

 1st Prize: 1 x RM300 
 2nd Prize: 9 x RM150 
 3rd Prize: 15 x RM100 

More than 200 Participants (RM6,150 to 50 winners)

 1st Prize: 1 x RM500 
 2nd Prize: 15 x RM150 
 3rd Prize: 34 x RM100 

More than 350 Participants (RM10,400 to 80 winners)

 1st Prize: 1 x RM750 
 2nd Prize: 35 x RM150 
 3rd Prize: 44 x RM100 

More than 500 Participants (RM14,500 to 111 winners)

 1st Prize: 1 x RM1,000 
 2nd Prize: 50 x RM150 
 3rd Prize: 60 x RM100

Lazada Online Revolution 2017

11 comments:

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved