MAKEUP GLOWING DENGAN BIHAN GIRLY MAKEUP BGM - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, December 05, 2017

MAKEUP GLOWING DENGAN BIHAN GIRLY MAKEUP BGM


Busyra yakin mesti ramai yang masih tak kenal produk BGM kan? Apa itu BGM? BGM adalah singkatan nama bagi Bihan Girly Makeup yang mana semuanya adalah produk kosmetik dan skincare.. BGM ialah produk keluaran Malaysia dan founder nya berasal dari negeri Jelapang Padi.. Antara produk BGM adalah Set Kit Makeup, Glowing Spray, Foundation, Eyeliner, B Skincare dan banyak lagi. Dibawah nanti busyra akan explain one by one okay.

Sememangnya produk ni tengah hangat di pasaran walaupun masih ada yang belum kenal.. Yela kan produk keluaran Malaysia memang lambat sikit nak boom.. hehe. even produknya bagus. 

1. Set Kit BGM


Apa yang ada dalam Set Kit BGM? dalamnya ada 2 jenis produk iaitu Glowing Spray dan Foundation. Memang sangat jimat dengan pembelian set kit ni.. Hanya menggunakan foundation dan glowing spray, ia mampu buatkan kulit bertambah glowing dan makeup akan tahan lama.


Gerenti kulit muka akan terjaga, tak kan ada lagi pori tersumbat, tak kan naik jerawat, dan tak kan naik jeragat!

2. Glowing Spray


Bagi yang tak nak beli set kit bgm tapi nak cuba glowing spray, boleh beli yang loose item. Apa yang best tentang glowing spray ni adalah ia buatkan makeup lebih tahan lama dalam masa 12 jam. Mempunyai botol yang comel yang boleh di bawa kemana saja. Kuantitinya adalah 50ml. Kalau korang rasa macam suram, muka tak bermaya, boleh terus spray saja. InshaAllah nanti muka akan bertambah segar. Sebab dalam spray ni ada air rose tau! Ia bantu untuk merawat kulit wajah


Kelebihan Glowing Spray:

1. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit
2. Mengecilkan pori
3. Membantu mengelakkan makeup crack
4. Melembapkan kulit wajah
5. Menjadikan solekan lebih nampak matte
6. Memudahkan untuk blend foundation BGM


3. Foundation 


Fakta tentang Foundation BGM:

1. Ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit iaitu kulit jerawat, jeragat, berparut, kulit berminyak, kulit kering dan sebagainya.

2. Terdapat Vitamin E yang mampu merawat kulit wajah dan ia dapat mencerahkan kulit bahkan mampu mengecutkan jerawat yang ada!


3. Ada SPF 30, lulusan KKM dan halal. Produk bertaraf antarabangsa

4. Tahan 6 bulan keatas ataupun boleh tahan sehingga setahun. Tak perlu beli tiap-tiap bulan. Jimat dan murah

5. Makin lama pakai makin GLOWING. hanya dap-dap 3 minit terus glowing dan kalau sembur dengan glowing spray lagi bertambah cantik!

4. Eyeliner


Eyeliner yang super hitam pekat dan cantik. Tahan lama dan mudah dicuci untuk solat.. Liquid Eyeliner ni adalah jenis waterproof. Apa yang best tentang eyeliner bgm adalah bagi sesiapa yang baru nak belajar buat eyeliner memang sesuai untuk guna eyeliner ni sebabnya ia sangat mudah untuk di apply..

5. B Skincare



Apa yang ada dalam B Skincare? terdapat 2 produk di dalamnya iaitu Cleanser (30ml) dan Treatment Cream (10gm).. Packagingnya pun memang superb lawa! Mudah sangat penggunaannya. Selepas guna cleanser, sapu pula treatment cream tu! Lakukan setiap hari.


Fungsi B Skincare:

1. Menghilangkan jerawat, jeragat, parut, mencerahkan kulit, mengecilkan pori-pori, melicinkan dan menegangkan kulit wajah.

2. Mengurangkan minyak pada kulit, melembapkan kulit dan merawat tona kulit tidak sekata. 

3. Sesuai untuk kulit sensitif, kering dan berminyak. Tapi bagi kulit normal boleh juga guna untuk melembapkan dan mencerahkan kulit supaya kulit nampak lebih fresh dan tak kusam..


Testimoni BGM








Beli set kit BGM RM95 (tahan 6 bulan). kalau dikira korang hanya spend RM15.80 SEBULAN.. RM0.52 SEHARI.. JIMAT SANGAT! Jadi jom cantik dan rawat kulit sekarang!


Yang berminat untuk membuat order, boleh terus hubungi no di bawah:


6 comments:

  1. Banyak rupanya produk Bihan ni ye Busyra. Yg spray tu memang wangi. Segar rasanya lepas sembur ke muka.

    ReplyDelete
  2. i kenal bgm since follow kak bihan sendiri kat ig. teringin nak guna satu hari nanti ^^

    ReplyDelete
  3. Bagusnya foundation dia n spray bgm

    ReplyDelete
  4. First time kenai bgm ni.. Cantik weh mekap-mekap testimoni atas tuu.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved