TASNEEM NATUREL BABY BALM WAJIB DIBAWA KEMANA SAJA - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, December 21, 2017

TASNEEM NATUREL BABY BALM WAJIB DIBAWA KEMANA SAJA

Hai semua.. balm adalah salah satu benda penting untuk baby.. tak kisah la kegunaan balm tu untuk hidung ke, perut ke.. tapi apa yang penting lagi best kalau sesuai untuk semua kegunaan dan lapisan umur.. yes! dalam entri kali ni busyra nak share dengan korang satu jenis balm yang sememangnya bagus untuk baby malahan kalau orang dewasa nak guna pun boleh.. Seisi keluarga!

Tasneem Naturel Baby Balm 

Tasneem Naturel Balm yang busyra maksudkan.. korang pernah dengar tak? kalau belum, pergi search sekarang! hehe.. 

Kenapa Pilih Tasneem Naturel Balm?

Tasneem Naturel Baby Balm 

Tasneem Naturel Baby Balm merupakan produk yang berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (essential oil) yang bermutu tinggi. Kandungannya diperakui selamat dan tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Tasneem Naturel Balm ini adalah halal dan telah mendapat kelulusan KKM.

Harga?

RM49 untuk 18g balm

Terdapat 4 Jenis Tasneem Naturel Baby Balm

Tasneem Naturel Baby Balm 

Keempat-empat balm ini mempunyai ramuan dan kelebihan yang berbeza.. 

1. Coughflu Time

Tasneem Naturel Baby Balm | CF Rub

- Membantu mengurangkan selsema dan cairkan kahak
- Bantu melegakan asma
- Mengurangkan suhu ketika demam

Cara Penggunaan : sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada

Ramuan : Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lemon, Orange, Eucalyptus, Lavender, Cypress, Tea Trea, Frankinsence

2. Sleep Time

Tasneem Naturel Baby Balm | Sleep Time

- Membantu anak mudah tidur lena
- Membantu anak bangun dalam mood ceria
- Membaiki kualiti tidur

Cara Penggunaan : sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

Ramuan : Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot, Ylang Ylang

3. Tummy Time

Tasneem Naturel Baby Balm | Tummy Time

- Membuang angin dalam perut 
- Membantu melegakan perut sebu dan kembung 
- Sesuai untuk anak yang sukar buang air besar / sembelit 
- Untuk orang dewasa yang mengalami cirit birit 

Cara Penggunaan : sapu pada perut dan tapak kaki

Ramuan : Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli, Tangerine, Lavender

4. Calm Time

Tasneem Naturel Baby Balm | Calm Time

- Memberikan keselesaan kepada bayi
- Mengurangkan keletihan dan tekanan
- Membantu anak lebih tenang

Cara Penggunaan : Sapu di tulang belakang, tapak kaki,  nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan. 

Ramuan : Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Roman Chamomile

REVIEW

Busyra ada anak buah dua orang dan busyra bagi pada akak busyra untuk dorang guna pada anak-anak dorang. Yelakan mana tak nya kekadang anak buah busyra selalu merengek memalam. tapi lepas sapu Tasneem Naturel Balm ni pada dada dan hidung. terus kurang merengek. maybe baby rasa lebih selesa dan nyaman. Lepas je dari tu, akak busyra terus bawa saja kemana Tasneem Naturel Balm ni.. Senang dan mudah sebab saiz nya yang kecil.

Tasneem Naturel Baby Balm 

Cara untuk dapatkan Tasneem Naturel Baby Balm

Tasneem Naturel Network
15-1, Jalan Putra Kajang, Taman Putra Kajang, 
43000 Kajang, Selangor
Hotline : 011-2096 4665 (ORDER) 
010-845 3469 (DAFTAR AGEN & STOKIS) 

INSTAGRAM : TASNEEM NATUREL (OFFICIAL HQ) 
FACEBOOK : TASNEEM NATUREL HQ

11 comments:

  1. nak kena dapatkan ni.. sebab Nurul suka dengan minyak angin ni semua :D

    ReplyDelete
  2. wah..macam best je tasneem natural balm ni...

    ReplyDelete
  3. Banyaknya kegunaan dia, function lain lain pulak tu. Comel je packaging!

    Fatin follow sini, salam kenal dari https://fatinshahrizam.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. Sejak dah ada tasneem balm ni memang hari2 kak ana pakai tau busyra. Especially bila sakit perut sebab gastrik. Alhamdulillah membantu sgt. Memang akan bawa ke mana saja.

    ReplyDelete
  5. ramai jgk yg share produk ni. msti sbb produk dia bgus kan.
    packaging dia pun mnrik

    ReplyDelete
  6. banyak kebaikkannya dan handy utk kita bawa kemana2 kan..

    ReplyDelete
  7. Best sangat Tasneem Balm ni, Mai pun dah cuba. Hihihi.

    ReplyDelete
  8. Oh! rupanya dia lain-lain kegunaan patutlah tengok kat ig dan lain-lain blog tu mesti 4 sekawan hehehehe...

    ReplyDelete
  9. COMEL sangat packaging balm ni.. Suka tengok

    ReplyDelete
  10. comelnyaaa packaging.. harga pun affordable

    ReplyDelete
  11. Produk ohsem yang membantu.. senang nak dibawa..

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved