JANGAN MASUKKAN TERLALU BANYAK KEYWORD DALAM TAJUK ENTRI - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, February 27, 2018

JANGAN MASUKKAN TERLALU BANYAK KEYWORD DALAM TAJUK ENTRI


JANGAN MASUKKAN TERLALU BANYAK KEYWORD DALAM TAJUK ENTRI | Hai semua. Busyra tak terlalu tahu mengenai Seo blog tapi busyra selalu baca tentang keyword. Jadi dalam entri kali ni, busyra nak share dengan korang mengenai salah satu Teknik SEO On Page. Bagi newbie dalam dunia blog, korang kena ambil tahu sedikit sebanyak mengenai seo. busyra sendiri pun sebenarnya blur lagi pasal seo ni. hehe. So, Jom kita belajar tentang jangan sesekali menyumbat terlalu banyak keyword dalam tajuk entri. bahaya tau!

Sebenarnya banyak teknik-teknik dalam dunia blog. macam mana kita nak bagi entri kita berada dalam carta pertama page google. Dan inilah salah satu tekniknya. Tajuk entri kena betul dan sesuai. Niat busyra nak share dengan korang, hopefully korang boleh apply nanti ye. Kita belajar slow-slow. 


Jangan buat "keyword stuffing".. Inilah dia term nya. Terlalu banyak keyword dalam 1 ayat di tajuk blog. 

Contoh Tajuk: Satay Kajang Murah, Cepat dan Sedap di Selangor

Keyword: satay kajang, murah, cepat, sedap, selangor (5 keyword)


Okay.. itu saja dulu ye kita belajar hari ini anak-anak cikgu. hahaha. acah-acah jadi cikgu. Busyra pun dalam usaha untuk jauhkan dari buat keyword stuffing! Daripada membaca buku, busyra turunkan di blog untuk korang semua. Ada beberapa impak tak baik pada blog kalau kita selalu amalkan keyword stuffing ni. Ada masa nanti busyra share lagi ye. 

11 comments:

  1. bab keyword ni apalagi SEO mmg barai..hehe..thanks Busyra utk tips tu..akan dijagai tapi kekadang mesti tersumbat jugak..hehee

    ReplyDelete
  2. owh
    maximum boleh letak berapa?

    ReplyDelete
  3. bagus tipsnya.. boleh d praktikan lepas ni.. btw , jemput join GA d sini..

    https://byshaz.blogspot.my/2018/02/welcome-to-bare-essentials-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. Baiklah Cikgu Busyra 😊
    Terima kasih Busyra sharing ilmu...

    ReplyDelete
  5. dah banyak kali belajar pun tetap tak expert bab seo or keyword ni. last sekali hentam ja tulis

    ReplyDelete
  6. Halamakkkk memang mai selalu buat ni T_T.Pastu tajuk ja dah panjang berderet. Herannya blog mai lepas tukar domain ni tak naik kat google page dah. Sedihhhhh.

    ReplyDelete
  7. Kalau resipi boleh mcm tu tak? Sebab kak ana tgk kalau kita google resipi mesti ada at least 2 keyword dlm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 ke 3 boleh kak ana.. tapi jgn sampai 4 @ 5 masukkan dlm 1 tajuk. Contoh: Resepi nasi goreng sedap

      Delete
  8. Nice tips! nak tanya better letak keyword yang specific or general?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear. buat tajuk specific. contohnya: Senarai nama pemain bola sepak Malaysia .Jangan buat general: Pasukan bola sepak Malaysia. Kita kena main dengan tajuk yang kecil2 je.

      Delete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved