RESEPI IKAN BILIS DAN PETAI GORENG PEDAS - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Saturday, February 17, 2018

RESEPI IKAN BILIS DAN PETAI GORENG PEDAS

ikan bilis petai, goreng pedas, resepi ikan bilis petai goreng, resepi ringkas, ikan bilis cili padi,

RESEPI IKAN BILIS DAN PETAI GORENG PEDAS | Hai semua, busyra nak share 1 resepi yang sedap sangat.. resepi ni kredit pada Marina Ismail #mahn ..Favorite la ni, kalau makan dengan nasi panas-panas pulak.. aduhhh boleh tambah 3 kali tau! haha. Jom tengok resepinya.

ikan bilis petai, goreng pedas, resepi ikan bilis petai goreng, resepi ringkas, ikan bilis cili padi,

Bahan bahan:

1. 1 mangkuk ikan bilis - goreng garing
2. Bawang Putih (Hiris)
3. Bawang Holand (Hiris)
4. Petai (Belah dua)
5. Cili Api (Hiris)
6. Garam & Gula

ikan bilis petai, goreng pedas, resepi ikan bilis petai goreng, resepi ringkas, ikan bilis cili padi,

Cara cara:

Panaskan minyak dan tumis bawang putih, bawang holand, masukkan petai, garam, gula dan cili api. Selepas masak semua masukkan ikan bilis yang dah di goreng garing.. Kacau sekata.

Siappppp! Jom buat sekarang.. :p

13 comments:

  1. Simple je resepinya. Bolehlah cuba nanti ni. Kadang2 tu tak tahu nak masak apa. Good sharing busyra

    ReplyDelete
  2. ray suke makan ikan bilis goreng yg rangup

    ReplyDelete
  3. wahhhhhhhhhhhhhhhh sedap nihh...favvvvvvvvvvvvv nihhh...ikikikiiii

    ReplyDelete
  4. fuhh..makan nasi panas2 komfem terangkat sisss....nyumzzzz

    ReplyDelete
  5. Nak mertua lalu belakang pun tak perasan kalau dpt lauk mcm ni busyra oiii. 😀

    ReplyDelete
  6. Aduhhh tengok petai tu rasa nak pengsan betul. Sedapnya ya ampun!!!

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak makan ikan bili dengan petai. Kalau pekena dengan nasi panas, wallah sedapnya

    ReplyDelete
  8. Sedap ni.. Simple tapi menyelerakan😍

    ReplyDelete
  9. sedapnya kalau makan dengan nasi panas²..satu lauk pun dah cukup

    ReplyDelete
  10. Sedap! makan bertambah of courselah kan sebab ada lauk sedap ni :)

    ReplyDelete
  11. petai ni fav akak. tak pernah wat lagi mcam ni, lepas ni boleh try la . simple!

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved