NIKMATI AIS KEPAL VIRAL DI 70'S ICE GEORGE TOWN PENANG - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, April 13, 2018

NIKMATI AIS KEPAL VIRAL DI 70'S ICE GEORGE TOWN PENANG

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

NIKMATI AIS KEPAL VIRAL DI 70'S ICE GEORGE TOWN PENANG | Minggu lepas busyra dengan kawan-kawan blogger pusing satu bandar George Town.. Teringat pula dengan ais kepal viral di sini sebab tu terus singgah cuba sendiri apa yang viral dan best sangat tu. hehe. Masa first sampai memang ramai customer, terpaksalah busyra dan yang lain tunggu bagi reda sikit. Udah ler panas, ramai pulak orang..

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

Bersebelahan dengan ais kepal ni, ada servis buat henna.. Sempat lagi Yana buat inai. hehe. Yela kan sementara tunggu ais kepal kitorang siap.

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

Stall dia kecil je tapi customer masyaAllah. ramai nauuu. Lagipun kawasan kedai ni memang sangat strategik sebab berada dekat dengan street yang cantik-cantik.. Bila pengunjung singgah bergambar terus akan nampak kedai ais kepal ni.. So far busyra tengok kedia dia okay, kemas saja.

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

Penjual pun bersih siap pakai mask dan sarung tangan lagi tau buat ais kepal ni.. Alamak dia malu-malu pulak bila kita snap pic dia. hehe. 

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

Ini adalah perisa yang ada. Mostly customer yang beli selalu mix 2 perisa. Baru sedap! Time panas macam ni rasa nak order semua perisa. tapi jangan tamak busyra. Sabar-sabar. haha

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

And yeayyy, akhirnya kami beli 2 saja ais kepal sebab takut tak habis. Sharing is caring. haaa tetibaaa kan. hehe. Satu ambil perisa mango.. 1 lagi mix mango dan rebina.. Rating busyra bagi 3/5.. Nak cakap sedap tu biasa-biasa saja.. yang viralnya maybe benda ni unik dan tempat ni pertama yang buat ais kepal macam ni. Good idea lah dorang ni.. Dah jadi kebiasaan bila pengunjung datang ke George Town mesti akan singgah ke sini.

ais kepal viral, ais kepal penang, 70's ice, ais kepal georgetown penang,

Info Lanjut:

Waktu Operasi: 10.30 am - 7.00 pm
Alamat: 78, Lebuh Armenian, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang

15 comments:

  1. tk pernh try ais kepal camni..cuaca panas skarang dpt ais kepal ni syok

    ReplyDelete
  2. wahhh tak pernah try lagi ais kepal ni

    ReplyDelete
  3. kalau pi penang kena beli ais kepal ni. sedap tu nampaknya!

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. Dulu pergi penang rasa macam tajut2 nak makan ice kepal ni. kawan duk ckp halal dak halal dak. sebab tulisan cina2 kan. padahal boleh je makan. hahaha. sekarang mnyesal hari tu tak makan. bila pulak lah nak pergi penang ni

    ReplyDelete
  5. Syoknya ni kalau dapat..
    Husniey rindu nak explore bandar Georgetown

    ReplyDelete
  6. Sedap kan aie kepal dekat sini. Rindunyaa nak jalan jalan Penang lagi.

    ReplyDelete
  7. woww best ni makan kalau time panas2 kan..

    ReplyDelete
  8. Masa pergi Penang dulu, teruja nak makan ais kepal ni. Tapi memandangkan Siqah berjalan sekitar penang naik basikal, tak jadi beli. Payah nanti nak makan.. Itulah, sebenarnya terpikat sebab cantik dan comel ais kepal. Hihi.

    nway, Jemput join segmen dan giveaway kat blog Siqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  9. sodapnyee.. yg coklat x de ke.. hahaha..

    ReplyDelete
  10. Haii...
    Terasa-rasa perisa sarsi tu, sedapnyaaa...

    ReplyDelete
  11. ni baru ais kepal yg ori betul kan sbb bntuk dia dikepal2 kan. huhu

    ReplyDelete
  12. bestnya ais kepal,kat JB ni tak jumpa lagi buat ais kepal ni

    ReplyDelete
  13. Waduh, nampak sedap aje ais kepal tue.. =)

    ReplyDelete
  14. Ala Busyra makan sikit je haritu, Mai yg duk slurppp2. haha.

    ReplyDelete
  15. tak pernah try ais kepal ni lagi even dah suam2 kuku dah tak viral macam dulu... adehhh

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved