NAK JIMAT BERBELANJA DI EZBUY? JOM JADI AHLI PRIME SEKARANG - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, December 06, 2018

NAK JIMAT BERBELANJA DI EZBUY? JOM JADI AHLI PRIME SEKARANG

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Hai korang! Seperti sebelum ni busyra pernah story berkaitan tentang ezbuy dan hari ni busyra nak story lagi. Jangan boring tau. hehe. Nak tau pasal apa, kena teruskan membaca. Tak dinafikan lah, baik wanita atau lelaki pasti sukakan shopping.. Boleh tak share dengan busyra korang selalu online shopping dimana? Pernah shopping di ezbuy tak sebab disana terdapat pelbagai harga yang rendah ditawarkan oleh mereka. Nak jimat berbelanja di ezbuy? Jom jadi ahli Prime sekarang. 

ezbuy (dimiliki oleh ezbuy Holdings Limited) yang ditubuhkan pada tahun 2010 iaitu sebuah syarikat tempatan yang menyediakan platform membeli-belah antarabangsa bagi pelanggan mendapatkan barangan berkualiti dari negara luar. Sehingga hari ini, mereka telah membawa berjuta-juta produk berkualiti dari China, Amerika Syarikat, Taiwan, Korea dan juga dari Malaysia untuk semua pelanggan. Tapi pasti ramai yang risau tentang kos penghantaran antarabangsa yang mahal. Haaaa, sebab itulah busyra nak bagitau korang yang ezbuy telah memperkenalkan perkhidmatan PRIME (prime service) buat semua pembeli yang berdaftar.

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Apa yang menarik tentang laman ezbuy ini adalah korang boleh pilih bahasa yang korang suka bila shopping di sini, samada bahasa melayu, english or cina. Pelbagai jenis barangan yang ada dijual di ezbuy seperti pakaian wanita & lelaki, kasut, produk kecantikan & kesihatan, peralatan rumah & dapur, beg & aksesori dan sebagainya. Perkara terbaik mengenai ezbuy, mereka mempunyai perkhidmatan yang memberikan banyak manfaat kepada pelanggan seperti PERKHIDMATAN PERIBADI PRIME, Buy For Me, dan banyak lagi. Bagi kos penghantaran pula, ezbuy telah memberikan harga terendah dari mana-mana platform membeli-belah dalam talian yang lain.

Keahlian Prime

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Untuk pengetahuan korang, Prime Membership adalah program keahlian untuk pelanggan berbelanja setiap barangan tanpa perlu mereka risau tentang anggaran kos penghantaran. Tak kisah la saiz tu besar ke, barang tu berat.. Hanya RM8.80 saja! fuhhh. murah kan? Tapi for those yang nak dapatkan benefit ni kenalah ikut syaratnya iaitu perlulah mendaftar menjadi ahli prime dan hanya boleh membeli di "Prime Wishlist" (DISINI) sahaja. Tapi korang jangan risau, banyak tau barangan yang ada dalam list tersebut.

Terdapat 3 jenis keahlian Prime yang ezbuy tawarkan.. Busyra suggest kan dekat korang yang first time nak daftar ni boleh cuba yang Rm18.80 (5 hari). Tapi agak terbatas kalau ambil pakej ni bagi "keistimewaan untuk wishlist".. Wishlist ni best tau dimana untuk semua ahli Prime boleh menukar barang yang tidak di dalam senarai Prime kepada status Prime.. 

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

ezbuy telah memaklumkan Tiada Yuran Agen yang dikenakan untuk Prime sejak September 2016. Caj kos penghantaran antarabangsa yang dikenakan adalah RM8.80 (flat rate) dimana ia tidak mengira berat, saiz dan kuantiti barangan yang dibeli. Hanya RM8.80!

ezbuy ahli Prime dapat menikmati insurans percuma sehingga RM2000 setiap bungkusan untuk melindungi insiden yang tidak disengajakan seperti kerugian sampingan, kerosakan atau isu produk yang disenaraikan dalam liputan pemeriksaan.

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Pengguna yang menjadi keahlian Prime, masa kos penghantaran adalah diantara 3-5 hari dan 16-22 hari untuk barangan yang besar dan secara pukal sampai dirumah..

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,
kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,
kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Nampak tak perbezaannya? Jimat banyak tu, RM617.20 tau!

Selain daripada kelebihan diatas, bagi yang telah berdaftar menjadi ahli Prime, korang diberi manfaat untuk LiveChat dengan dorang. Tanya la soalan apa pun as long as during office hours.

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Bagaimana Cara untuk Mendaftar?

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

1) Pergi ke laman https://ezbuy.my (pendaftaran) dan klik pada 'PRIME'.
2) Mendaftar untuk perkhidmatan Prime pilihan (Trial, Lite, Annual).
3) Pilih barangan yang ingin dibeli di Prime Collections.
4) Terdapat 2 pilihan samaada ezbuy dan prime. Klik pada Prime.
5) Add to cart dan boleh buat bayaran.

Pembelian dengan ezbuy memang sangat mudah dan untuk pendaftaran kali pertama, korang akan dapat cash voucher bernilai RM15! Best kan? Lepas dah siap membeli, korang tunggu je la barang sampai dirumah. tak payah susah-susah lagi nak keluar, beli barang luar negara pun boleh!

kempen ezbuy, ezbuy 12.12, year end sale, prime membership, ahli prime, ezbuy malaysia, kos penghantaran murah,

Koranggg! ezbuy akan adakan Kempen 12.12 nanti tau! Jangan terlepas okay.

JOM DAFTAR SEKARANG JADI AHLI PRIME

4 comments:

  1. Wahhh lagi untung lah kalau subscribed jadi Prime Membership. Menarik ni.

    ReplyDelete
  2. Banyak kelebihan jadi ahli Prime Ezbuy ni. Boleh jimat banyak pulak tu.

    ReplyDelete
  3. kaki shopping online sure tk sbr tgu 12.12 ni..nk2 kalo jd ahli prime tu kan

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved