PERTAMA KALI CASHOUT DUIT DARI AKAUN SUSHIVID - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Tuesday, December 04, 2018

PERTAMA KALI CASHOUT DUIT DARI AKAUN SUSHIVID

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

PERTAMA KALI CASHOUT DUIT DARI AKAUN SUSHIVID | Hai semua.. Entri ini khususnya buat rakan-rakan blogger ku sekalian. hehe.. Busyra nak share sikit ni dengan korang Cara Cashout Duit dari Akaun Sushivid. Mudah bekerjasama dengan pihak mereka. Masih ada ke yang belum kenal? Rasanya kalau korang seorang blogger memang dah familiar kan? 

Busyra baru pertama kali cashout dari akaun sushivid ni. Sebab tu excited sikit sampai buat tutorial. haha. Alhamdulillah hasil dari review produk, dapat juga hasilnya.. Korang pun mesti boleh! Janji jangan cepat mengalah hantar proposal. Biar lambat, akhirnya pasti dapat.. Ewahhh! macam pantun pulak kan. hehe

Cara-caranya:

1. Klik pada "My Wallet" 

2. Seterusnya klik "Payout Request"

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

3. Klik "Ok! Continue to Payout Request"

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

4. Isi semua butiran seperti Nama Penuh, Email, NO K/P, Jenis Bank & No akaun Bank.. Untuk pertama kali cashout macam busyra ni, pihak mereka akan mintak copy ic tapi nanti bila nak cashout untuk kali kedua dan seterusnya dah tak perlu nak bagi salinan ic lagi. *jangan lupa untuk klik "save details for future use" (rujuk gambar) 

5. Buat semakan dengan sebaiknya. Jika dah selesai semak semua maklumat, klik pada "Cofirm Payout Request"..

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

6. Then siapppp! Senang saja kan nak cashout. Mereka hanya akan proses payment pada hari Isnin hingga Jumaat saja. Jadi kalau korang buat request pada hari sabtu maksudnya pihak mereka akan proses pada hari Isnin..

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

7. Korang boleh check pada > my wallet > withdrawals ..dekat situ status "Pending".. Jadi tunggu saja payment masuk ke dalam akaun bank korang.

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

8. Korang boleh print "Payout Slip" sebagai bukti korang dah cashout. Apa-apa jadi, kita ada bukti untuk kemukakan. Lepas settle ni, korang akan terima satu email pengesahan.

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

Then nanti bila duit dah masuk dalam akaun pun, korang still akan dapat email pemberitahuan. Nanti status yang pending tu pun akan bertukar jadi "Approved"..

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,

23 November 2018 busyra withdraw, Alhamdulillah, dapat email dari bank Hong Leong pada 1 Disember 2018 pada waktu pagi.. Then duit masuk dalam akaun busyra petang macam tu.. So jangka masa untuk duit masuk dalam akaun selepas kita cashout dari akaun SushiVid adalah lebih kurang 8 hari saja. Itu pun termasuk hari tak bekerja tau. Cepat jugak proses mereka..

job sushivid, payment, tutorial, cara cashout duit dari akaun sushivid,
Semoga tutorial busyra ni dapat bantu korang sedikit sebanyak.. Banyak job sebenarnya dalam SushiVid tapi susah untuk client approve kita punya proposal tapi sekali dapat masyuk jugak la.. Jangan putus asa untuk hantar dan terus hantar proposal. Busyra sendiri pun masih hantar proposal, try and error. hehe.. Macam mintak kerja, sekali hantar resume belum tentu dapat kan? Sama lah macam ni. Chaiyok guys!

10 comments:

  1. Akaun SushiVid sis masih belum membuahkan hasil, sedih :(
    Apa pun syukur alhamdulillah, rezeki Busyra..
    Thanks for sharing..

    ReplyDelete
  2. wahhh.. bestnya.Selamat bercashout! Belum cukup lagi amount yg ina punya nak cashout.

    ReplyDelete
  3. Waaa bestnya... alhamdulillah rezeki busyra . =) and thanks share the info how to cash out =)

    ReplyDelete
  4. Kinah pun dah merasa cashout sushivid ni tu pun hasil go sharelah. Hasil dari sushivid tak pernah lagi. Proses nak cash out pun mudah, dan tak lama sangat tunggu duit masuk. Tahniah busyra. Kinah banyak kali kot hantar proposal tapi banyak reject. Ada tips tak?

    ReplyDelete
  5. ahhhhh seronoknyaa.airah tak cukup lagi nak cashout :(

    ReplyDelete
  6. Antara payment yang cepat dapat kan.

    ReplyDelete
  7. tahniah..seronok tu sbb dr USD ke Ringgit malaysia byk tu

    ReplyDelete
  8. bestnya rabia tak try lagi sushivid ni..

    ReplyDelete
  9. Kak ana duk peram je duit dlm tu. Thanks bg tutorial ni. Boleh refer bila nk cash out nanti.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved