Showing posts with label Featured. Show all posts
Showing posts with label Featured. Show all posts

Tempahan Bunting 2' x 5' -Semperit dan Ketupat

Hai..


Alhamdulillah, baru-baru ni ada yang order bunting 2' x 5' untuk bisnes raya katanya.. tapi lepas raya pun still boleh guna lagi sebab bunting ni tahan lama, bukan untuk guna dalam jangka masa yang pendek.. tapi guna la berbulan2 pun.. Rezeki bulan puasa, dengan sekali design customer suka dan tak banyak yang nak ditukar, just tukar jenis font saja.. customer ni order 2 bunting dan 400 pieces namecard.. enjoy sebenarnya dapat design yang berkaitan dengan makanan.. bulan2 puasa ni tengok pulak gambar makanan.. tergugat beb! hehe.. okay, jom kita tengok designnya. gambar banner yang dah siap aku tak sempat nak snap.. lagi pun sebab saiz yang besar kan. malas la nak bentang sebentang luas lautan tu.. hehe

Akaun Adsense telah digantung disebabkan multi-clicking!

Assalamualaikum..


Pagi tadi, hilang mood terus disebabkan oleh akaun adsense telah digantung selama sebulan.. Ya Allah.. sedihnyaa.. baru nak cari income dengan Adsense tapi dah jadi macam ni.. dugaan bulan puasa.. hmm. bila kita tak buat, orang lain yang buat. At the end, adsense kita sendiri yang kena gantung.. susah sebenarnya nak jaga adsense ni.. kadang salah tu bukan dari kita. tapi kita yang terpaksa tanggung.. siapa yang pernah alami masalah yang sama dengan aku? apa yang boleh buat adalah tunggu sampailah adsense ni dah bebas dari suspended.. bukannya sehari dua, tapi sebulan pulak tu.. sampai 16 Julai.. bertabahlah wahai hati. kenapa boleh jadi macam ni?

Resepi Daging Dendeng Penambah Selera Makan

Hai.. 


mesti semua dah kenyang kan, sebab dah penuh dengan segala macam makanan dalam perut tu.. hehe. esok korang nak masak apa pulak? mesti tak tau lagi kan nak masak apa.. so, apa kata korang cuba resepi daging dendeng pulak.. serius sedap, bagi sesiapa yang peminat lauk2 kering, boleh la cuba.. makan dengan nasi panas2, bukan saja berselera time berbuka, sahur pun tambah nasi 2 kali nanti.. resepi ni sangat mudah dan simple. resepi ni pelbagai tau, bukan hanya boleh makan dengan nasi tapi boleh jugak masak untuk raya nanti, makan dengan ketupat atau lemang.. bahan2 ni InshaAllah semua ada dekat rumah korang.. kalau tak ada pun, gi je la beli, tak mahal pun bahan-bahannya.. hehe. jangan tengok pada warna je okayyy, hitam bukan sebarang hitam.. haha. okay meh, ikut step memasak daging dendenggg!

3 CARA MUDAH HILANGKAN LINGKARAN GELAP BAWAH MATA SEBELUM RAYA!!

Hai Assamalualaikum semua..


lebih kurang lagi seminggu kita nak raya kan? tolak jumaat sabtu, pejam celik pejam celik dahhh nak habis ramadhan.. cepatnya masa berlalu.. so, sebelum raya ni, mesti semua orang nak cantik gojes comel meletops kan?? semua nak cantik.. baju, kasut, tudung, dan yang paling penting, muka! yes! kalau muka lesu pagi raya tu, sia sia pakai baju cun2! haha.. part mana yang paling penting pada wajah kita? bagi aku, mata dan mulut.. itu first orang akan tengok kau, bila berjumpa.. tak kan tengok kening kot kannn.. hehe.. kalau mata korang tu, dah timbul lingkaran gelap tu, cepat2 la amalkan tips yang akan aku bagi ni.. sangat mudah.. tak perlu habiskan duit tapi korang hanya perlu amalkan saja..  InshaAllah, boleh try seminggu before raya ni.

Tunggakan PTPTN dah cecah 4K!

Hai selamat pagi semua..


bulan lepas aku ada ke pejabat ptptn untuk buat semakan jumlah pembayaran dan nak start bayar tiap2 bulan.. udah ler aku ni peminjam tegar, dari diploma sampai lah degree.. stress sebenarnya sebut pasal PTPTN ni tapi ni la hakikatnya yang kita tak boleh nak elak.. terpaksa jugak bayar even sikit setiap bulan. ehhh tapi tak sikit jugak la aku bayar.. bayar tuuu.. sadis hidup bulan2.. nasib belum kawin! hahaha. tunggakan tu jadi sebab aku tak buat hujrah rasanya. sebab tu la sampai 4k.. itu nasib la 4k, kalau 10k? mauuu tercabut otak sendi semua.. huhu.. kenapa pinjam PTPTN? sebab kos biaya hidup tak mampu nak tampung kos study aku.. haha.. ayat nak skema je kan! tak da la.. kos town planning macam aku ni, memang tak kan cukup kalau tak pinjam PTPTN.. sebabnya banyak habiskan duit dengan kerja2 studio.. nak cerita satu2 memang penat, tak habis 1 entri ni. hehe. 

Min Kaffe - Kopi Bercampur dengan Garam Buluh bantu menambah tenaga setiap hari

Hai semua..


baru seminggu tak ber update dah rindu rasanya dekat blog sendiri! haha.. malam ni gagahkan diri jugak untuk buka laptop dan up satu entri untuk tatapan korang.. yang mana sememangnya merindui aku, sila lah komen dengan pantas! hehe.. okay lah, aku nak share dengan korang Min Kaffee yang aku dapat free minggu lepas. nak dijadikan cerita, aku tak pernah tahu pun kewujudan Min Kaffee ni. sampailah satu hari masa dekat office, ada customer nak ambil barang yang dia dah order then dia bagi aku satu kotak Min Kaffe ni. Dia stokis Min Kaffe rasanya. Alhamdulillah rezeki, dia cakap cubalah try.. memang bagus kopi ni.. aku lagi lah excited nak try. sebab yang specialnya adalah kopi ni bercampur dengan garam buluh..apa rasanya?

Resepi Ayam Paprik Ala Thai

Hai..


Alhamdulillah dah masuk minggu kedua kita puasa.. ada sesiapa dah ponteng puasa ke? hehe.. bulan puasa ni lagi la tak sempat nak mengadap blog! cadangnya haritu nak join contest Ramadhan Lazada.. hampeh! last2 date terlepas.. huhu. dah siap masak dah pun, tapi tak sempat nak buat entri.. sayangnya lahai! tak pe la.. aku up jugak entri resepi ayam paprik untuk korang semua try.. mana tau nak ubah selera nak makan ayam paprik denga nasi putih panas2 pulak kan time berbuka nanti.. semua cukup, ada ayam, sayur! meal yang lengkap! tak perlu nak masak lauk then nak masak sayur pulak kan. 2 in 1 gituu.. haha. mengarut dahhh.. okay, jom kita tengok bahan2 dan caranya..

Pemenang Giveaway Saya nak Shopping Credit RM1000 by Busyra Takiyudin

Assalamualaikum semua..



Alhamdulillah dah masuk hari ke lima kita puasa kan.. cepat jugak kan.. dah nak dekat seminggu dah.. macam mana puasa tahun ni? bersemangat nak bangun shaur ke tak? hehe.. okay lah, macam korang dah baca tajuk tu, dah sah sah la aku nak umumkan pemenang Giveaway Saya Nak Shopping Credit RM1000 by Busyra Takiyudin.. GA yang aku adakan ni hanya sekejap saja, tak sampai sebulan pun.. ye la kan, aku nak korang boleh shopping di SGShop before raya! macam biasa aku dah usha2 semua link peserta yang join GA ni, okay lah.. jom kita tengok senarai peserta yang join!

Tahniah pada Pemenang Giveaway Free Name Card by Busyra Takiyudin!

Hai semua..


Bismillah.. seperti yang dijanjikan, pagi ni aku akan umumkan 2 pemenang GA Free Name Card dan Top komentar yang setia mengomen di blog aku dari awal bulan 1 hingga akhir bulan ni.. aku ada hadiah misteri pada si dia.. Apa yang aku pernah bagi tau pada entri yang lepas, ada peserta yang tidak mengikut syarat yang ditetapkan.. jadi kalau nama korang terpilih by random pun, tidak akan dipilih oleh aku.. sebab aku pernah bagi tau yang kalau tak ikut syarat, nama tidak akan dipilih.. aku bukan marah ye.. hehe. tapi aku nak adil pada semua.. blogger lain boleh ikut syarat tapi kenapa tidak kita kan? Alhamdulillah pemilihan random.org memilih orang yang betul.. bila aku buka baca blog dorang, aku dapat rasa dorang tulis dari hati dan panjang berjelaa.. hehe. 

Salam Ramadan dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, seronok rasanya kita dapat jumpa lagi dengan ramadan kali ni tahun 2017.. bagi yang mengenali aku di alam maya ni, aku nak mintak maaf kalau ada terkomen di blog korang yang menyinggung perasaan korang ye.. kita mulakan Ramadan pertama dengan baik dan sempurna, InshaAllah.. macam mana tadi? solat terawih? ramai tak dekat surau/ masjid korang tu? seronok tak terawih tadi? hehe.. banyak nauuu soalannya.. tak sabarnya nak bersahur kejap lagi.. tapi dekat rumah aku ni ada mak ayah dengan adik ja.. huhu. tak semeriah dulu ada akak akak sekali.. sekarang masing-masing dah ada family sendiri.. 

Resepi Nasi Goreng Kerabu Simple

Assalamualaikum semua..


Salam Jumaat, lama rasanya aku tak post gambar makanan dalam blog ni.. so hari ni ada kesempatan nak share dengan korang resepi Nasi Goreng Kerabu Simple.. aku buat nasi goreng ni sebabnya rindu nasi goreng kerabu yang aku selalu singgah dekat kedai makcik favorite area alor setar.. tapi sekarang ni kedai tu dah tutup.. aku tak tau pulak sebabnya apa.. so disebabkan rindu nasi goreng, apa kata kita try masak sendiri. bagi penggemar serai dan bunga kantan, boleh la try ye resepi ni.. aku dulu tak suka makan bunga kantan tapi bila dah try masak dengan nasi. sedap pulak! :p resepi ni sangat lah mudah dan cepat.. masuk masuk semua bahan then siap!

Giveaway Busyra Takiyudin: Saya Nak Shopping Credit RM1000!!

Assalamualaikum..


Hai semua.. untuk entri kali ni aku ada good news untuk korang! aku nak bagi shopping credit bernilai RM100 kepada 10 orang pemenang! so, harini aku nak lancarkan satu giveaway simple!.. belum habis lagi GA aku yang first, dahh nak lancarkan GA baru.. tamak betul! hehe. okay, syarat-syaratnya akan aku bagitau di bawah nanti ye.. Shopping credit ni adalah tajaan dari SGshop Malaysia! tapi semua pemilihan pemenang adalah random dari aku sendiri.. korang boleh usha2 dulu website tu, then mana tau ada yang berkenan, boleh la join GA aku ni ye.. apa yang best pasal SGshop ni adalah semua barangnya murah! dengan shopping credit yang korang akan dapat nanti, boleh beli macam-macam!. okay lah malas nak explain banyak2 sebab korang mesti excited nak join kan?

Kedai Emas Lelong MAYA di Kuala Terengganu beri servis dan layanan VVIP

Hai..


Sebut pasal emas ja sapa tak suka kan? kalau boleh nak jadi macam anak mami, penuh lengan dari bawah sampai ke atas! hehe.. boleh kata sapa yang pakai emas tak kisah la gelang ke, cincin ke, rantai ke, dia antara yang terkaya! haha. kenapa perlu sangat orang nak kejar-kejar pakai emas ni? ni mai sini aku nak bagitau, emas zaman sekarang makin hari makin naik, sebab tu la emas antara salah satu aset orang suka simpan.. alaa kalau harga jatuh pun tak selalu kan? selalunya emas akan naik harga.. tapi macam mana caranya nak cari kedai emas murah dan tip top? haaa, meh sini nak story dekat korang!

Senarai Peserta Giveaway Free Name Card by Busyra Takiyudin

Hai semua..


hari ni baru sempat nak update senarai nama peserta yang join GA aku ni.. lambat aku update sedangkan GA dah start 1 hb hari tu lagi.. senarai nama peserta ni akan di update dari semasa ke semasa ye. supaya senang korang nak usha nama korang ada ke tidak dalam list.. nanti setiap pemenang akan dapat namecard aku jugak! so if korang rindu bolehlah usha name card aku ye.. *itu motif sebenar! hahaha.. kenapa aku nak bagi namecard aku? sebabnya aku nak habiskan name card lama ni.. then nak buat yang baru pulak! btw saja nak tunjuk name card holder baruuuu! hehe.. cantik tak? merah ang ang gitueww.. 

Outfit of the Day: Pastel + Blue Black Jeans

Hai..

Malam ni sesaja nak up entri pasal outfit of the day.. before ni ada buat entri macam ni tapi jarang-jarang sekali sebab aku manusia yang tak pandai bergaya.. tapi sis cuba! haha :p sepatutnya kalau sebut oufit of the day ni kena gambar yang full. dari atas sampai bawah kaki. tapi aku berselipar masa tu.. hehe. untuk pengetahuan readers kesayangan ku semua, aku lebih selesa pakai selipar ja, even kadang tu masuk mall. :p ada aku kesahhh, janji aku selesa.. ye dakk? haha.. ikut la kan. lain orang lain gayanya.. habis bagus pun aku akan pakai kasut flat ja.. jarang sangat nak pakai bertumit.. tapi heels tu ada.. cuma macammm errr like princess kalau pakai heels.. hehe

outfitoftheday, outfit, blueblack, pastelcolors, blogger, blouse,

Dapat Jemputan ke Cookshow di Damansara! Tapii...

Hai semua..

cookshow, event, food, blogger, damansara,

Al kisahnyaa baru-baru ni aku ada dapat jemputan ke cookshow.. tapi aku tak dapat nak hadirkan diri ke event tu sebab jarak dan masa.. biasalah kan, kalau event macam ni mesti la area-area kl.. mana nak ada dekat kedah ni haa.. aishh, siapa tak teringin nak pergi ke event-event macam ni.. memang impian aku suka sangat nak ke event makanan! sebab dapat makan.. haha. dengan rasa sayang, aku terpaksa tolak jemputan tu.. hmm :( sepanjang aku berblogging, tak pernah lagi la dapat hadirkan diri ke event bersama blogger ni, kuciwaaaa akak! menangis tepi bucu katil! haha. :p

DESIGN & PRINTING BUSINESS / NAME CARD MURAH!!

Hai semua..

Seperti yang semua tahu, aku ada buka tempahan design dan printing.. if korang nak order banner, pvc counter, sticker, name/ business card, button badge, keychain, kad kenduri dan sebagainya.. boleh la order dekat aku.. harga murah dan FREE DESIGN! kita bagi awak-awak semua harga kasih sayang.. dalam entri kali ni aku nak share dengan korang pasal name/ business card! kualiti card memang cantik, jenis material adalah matte! kalau nak yang lagi lawa adalah spot uv la yang design tulisan timbul tu. yang tu mahal sikit lah.. haha. tapi bagi aku material matte dah cukup memadai.. so dekat bawah ni, aku bagi korang cuci mata tengok contoh design dulu!

giveaway, namecard, businesscard, freedesign, design, printing,

Giveaway Free Name Card by BusyraTakiyudin

Hai semua..


Bismillahirrahmanirrahim.. harini aku rasa nak start buat GA.. aku nak bagi namecard free pada pemenang yang bertuah yang join GA aku ni.. as blogger korang kena ada namecard, so senang la nanti kalau korang jumpa blogger lain boleh la pass2 namecard korang tu.. ala2 macam corporat gitueww.. haha. if yang belum ada namecard dijemput untk join dan kalau yang dah ada namecard pun boleh jemput join jugak.. mana la tau kan korang nak tambah koleksi namecard.. 2 orang pemenang akan aku pilih secara random.. syarat-syarat untuk join GA ni sangatlah mudah.. dan bagi sesiapa yang terpilih aku akan design kan namecard mengikut citarasa korang.. nak warna apa, nak design macam mana.. 

Mocha Ice Blended McD sedap gila!

Hai..

mocha, iceblended, foodie, food, mochaiceblended,

hari ni nak story pasal makan dan makan.. hehe. eh btw korang dah lunch? lunch apa hari ni? aku tadi pagi bawak mak ke tesco beli barang dapur untuk sebulan terus. huhu.. tiap-tiap bulan rutin yang sama.. ke tesco!. haha.. lepas dah penat beli barang semua tadi, terasa tekak nak minum mocha ice blended Mcd! serius sedap! aku suka sebab dia rasa pahit-pahit sweet gitewww! hehe.. drive thru je la kan.. nama pun nak beli air ja tak kan la over nak masuk beli kat kaunter.. haha! before ni aku dah pernah rasa sekali kot.. semuanya ada 3 jenis rasa mocha. so boleh la pilih nak yang mana kann.. aku baru try rasa 2 perisa yang lagi 1 tu belum.. mybe next time.. 

Break her heart & I'll break your face!

Hai semua..

rindu blog aku, rindu korang jugak! kenapa lah aku busy sangat sekarang ni kalah menteri.. hehe :p aku tak sempat plus malas nak update blog dan nak terjah blog korang.. tolong bagi kekuatan dan semangat pada aku pleaseeee! kemana perginya semangat yang dulu membuak-buak dalam berblogging ni? entah la, nak cakap internet slow. tak! sebab internet aku sekarang ni laju gila! hahaha.. tp tu lah disebabkan ada sifat malas tu yang buatkan rasa malas nak buka laptop, rasa malas nak menaip.. tajuk entri kali ni tak ada kaitan dengan yang hidup mahupun yang telah pergi. hehe. sesaja nak buat gimik pagi-pagi ni.. :p

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-