Showing posts with label blogging. Show all posts
Showing posts with label blogging. Show all posts

BLOGGER WAJIB ADA BUKU PLANNER!

Hai readers semuaaa!


entri kali ni aku nak share dengan korang betapa pentingnya planner untuk aku.. aku ni jenis yang suka catat apa-apa saja perkara dalam buku.. tak kisah la perkara tu senang nak ingat ke susah ke, semuanya akan di catat dalam buku.. sebab bagi aku even kalau benda yang remeh sekali pun, kalau time kita busy, confirm kita akan lupa jugak kan? manusia weh! mana ada semua benda akan ingat dalam satu masa.. so, bagi aku, planner memang sangat penting, especially pada semua blogger.. memang kita boleh ja tulis note dalam phone.. tapi tak kan sama kan dengan catat dalam planner/ note book? siapa setuju sila kenyit mata! hehe.. dan semestinya kalau planner yang lawa lagi semangat nak tulis kannnn.. rasa macam sayang gila dekat planner tu.. korang boleh rasa tak apa aku rasa. bila first time nak tulis dekat planner yang baru, rasa macammmm, arghhh sayangnyaaa. haha

BLOGGER TERKENAL CIK EPAL KOMEN DI BLOG AKU


photo credit: cikepal06.blogspot.com

Hai, Assalamualaikum.. bertambah excited nak berblogging sebab blogger terkenal cik epal komen di blog aku! seriously, aku memang suka dengan blog cik epal dari pelbagai aspek. cewah! hehe.. dari segi penulisan, design blog yang simple, gambar yang menarik.. semua lah! cik epal antara salah satu blogger favorite aku.. selain dari tu, blogger namee roslan, blogger yuyu, blogger irine nadia.. dan ada beberapa blogger lain.. bila ada blogger terkenal macam ni komen di blog kita, rasa macam terkejut dia tu 7 hari 7 malam tak habis. haha.. over nau! thank you cik epal sebab sudi komen di blog picisan ni.. siapa dekat sini suka baca blog cik epal jugak?? sila angkat tangan. heee

SIAPA BLOGGER UTARA?? SILA BACA!


Hai.. sepanjang 6 tahun aku berblogging, macam-macam jenis blogger yang aku kenal even tak pernah jumpa sekalipun.. ada blogger utara, selatan, timur, semualah.. seronok kan sebenarnya jadi blogger ni, boleh dapat beribu riban kawan.. haha.. sepanjang korang jadi blogger ni dah berapa post yang korang dah post dalam blog? ada tak korang buat planning untuk blog korang? untuk jangka masa pendek dan panjang.. perlu ke? ehhhh.. jangan fikir main-main, blog ni macam satu career jugak tau! kena update setiap hari, kalau tak update macam buat kerja office tak selesai. hehe.. ke korang tak ada langsung plan untuk blog? macam kalau hari ni nak update, then update.. kalau esok tak nak, tak payah.. macam tu ke? tak kisah la apa pun yang korang buat, aku yakin korang ada aim korang sendiri dalam blogging.. 

Dah 6 Tahun jadi BLOGGER

Hai, Assalamualaikum..

Hari ni 2 Dis 2016. kejap ja pejam celik pejam celik dah masuk hujung tahun..genap 6 tahun 2 bulan 2 hari aku jadi seorang blogger. even banyak sangat aku main2 dalam blogging ni. haha. maksud aku macam kejap update entri kejap tak. tak konsisten langsung. aku rasa hujung2 tahun ni ja aku betul2 fokus dekat blog. sebab dah habis study kan. dok rumah pun boring tak buat apa. better aku teruskan apa yang aku dah buat ni. banyak benda yang aku kena belajar lagi dalam dunia blog ni. 

ramai kawan2 tanya, "best ke ada blog ni?""tak bosan ke asyik main blog?""sampai bila nak berblogging?".. soalan2 macam tu la yang akan buatkan aku bertambah semangat nak update! tak kesah la korang nak cakap bosan ke apa. yang penting aku suka! 

Dasboard blog dah style baru!

Hai..


buka2 ja blog tadi, tengok dashboard dah baru. selalunya boleh ke main dashboard tu tengok apa posting terbaru kawan2. then dah tak ada. rupanya ada dekat reading list tepi sebelah kiri tu. aku rasa cantik dan style. nampaknya pihak blogger memang nak nampakkan kelainan pada blog. eh satu lagi, aku suka bila dekat new post tu ada nama kita. :d

Nikmatnya Wong Solo tu macam kau menang 1 juta! kahkah

Hai.. 

nah!! nama pun tajuk entri wong solo. so, tempek gambar dekat sini dulu apa2 pun sebelum nak bebel lagi panjang dekat bawah ni. :d


Ya Allah, kempunannya nak makan wong solooo.. dah mengalahkan orang mengandung! kahkah. serius wei wong solo ni macam letak racun, tapi racun bukan untuk mati la. haha.. sebab aku tak pernah miss kalau ke shah alam untuk makan wong solo. yang aku dapat tau, ayam di wong solo, dorang gunakan ayam kampung. aku yang tak makan ayam kampung pun jadi makan kalau dekat wong solo. apa aja untukmu sayang. haha. bila lagi dapat makan macam niiii... 

dulu study dekat uitm shah alam boleh la selalu ke sana. dekat sangat, jalan kaki pun sampai. kalau dah tak tahan sangat la kan. kalau mampu bertahan tu tunggu la teksi ataupun tumpang la sesiapa. hahahah. eh! jangan buat main tau. baru2 ni kan wedding kawan diploma aku di palong, negeri sembilan. so aku dan sorang kawan aku dari kedah naik bas dan turun di shah alam. sebab esoknya tu nak ke palong sama2 dengan kawan yang lain naik kereta. nak dijadikan cerita kami berdua sampai malam di terminal bas. 

pastu ambil teksi terus ke uitm numpang lerrr kolej sesiapa yang hado disitu. buat macam pengemis. haha. sementara nak tunggu kawan aku yang memang stay di damansara balik dari kerja dan akan ambil kami, sooo malam tu jalan kaki dari kolej ke wong solo. semata nak makan di situ. memang kerja gila! tapi itulah kenangan bersama. ecewahhh!


bila dah dapat makan tu, nikmatnyaaa macam memang 1 juta k. jangan nak cakap 1 juta tu lagi mahal dari wong solo. hahahaha


 bila time balik, nak jalan tu jadi penat. semput sebab makanan dah masuk perut. huhu. rehat dulu la. selfie lagi. haha. perempuan perempuan


perkongsian semata untuk hiburkan hati sendiri. haha. k bai!


Blogger Addy Azizul buat review blog ni??

Assalamualaikum semua..


seminggu jugak la menyepi. bukan sebab apa pun. sebab internet macam penyu yang baru menetas. hehehe. merepek! okay berbalik pada tajuk entri, blogger Addy ada buat review pasal blog aku yang tak seberapa ni. kalau nak tengok boleh ke sini >> Aku seorang Blogger Wanita 

sebenarnya Addy tak ada buat ga/ contest or apa2 pun. dia just pick mana2 blog yang dia nak review saja. sebab tu aku terharu dan nak buat entri penghargaan buat dia. bukan senang kan orang lain sudi nak review blog kita. i'm speechless, mungkin bagi korang benda ni adalah perkara biasa. tapi aku akan rasa terharu bila ada orang buat macam ni dekat aku. hehe. tetiba emooo.. apa pun thankss Addy. 

aku harap Addy akan terus berblogging dalam dunia blogger ye. okay semua bai!


Perlu ke nak blogwalking tiap hari??

ada blog, tapi malas nak blogwalking. ehhhh adik akak abang, tak boleh la macam tu. kena la jengah jugak blog kawan2 dekat alam maya ni. memang tak dinafikan aku seorang yang malas untuk blogwalking. tapi bila difikkir-fikir balik, blogger lain boleh ja datang jenguk blog kita. tak kan kita tak boleh balas kunjungan kan? dan lagi satu tak kan la ada blog ni asyik nak pos entri ja. kan best kalau kita ke blog blogger lain dan baca penulisan dorang macam mana. mana yang baik kita ambil, mana yang buruk kita perbetulkan. ye dak? 


Sumber: google

istimewanya kalau kita rajin blogwalking ni, kita dapat kenal banyak sangat kenalan. walaupun tak pernah jumpa tapi cukuplah bermesra di media sosial ni kan. hehe. seronok! dapat tambah kawan.. aku ni kalau boleh semua benda nak cerita dekat mak. lately ni selalu sangat cerita dekat mak pasal blog. mana tak nya. sejak aku aktif berblogging, posmen selalu datang. hehe. hantar barang, kawan2 blog aku ni la yang baik hati bagi macam macam. heee. dah tu mak tanya, sapa yang bagi tu.. aku cakap la kawan la mak. mak pelik juga yang jadi kawan dengan anak dia ni yang dah berkeluarga semua. haha.. chill la mak. cerita punya cerita. last mak cakap bagus la bergaul dengan semua orang. haa yela mak. best! siapa yang ada blog ja dapat rasa semua ni. 

okay la. dah penat potpet-potpet. bai! nak ke dapur cari makanan. hehe


Apa yang korang buat bila stress??

Hai semua

tajuk pun dah boring kan? hehe. so kay la, korang kena jawab jugak soalan aku tu. petang semalam aku memang stress sikit.. herm. stress pasal cari kerja, stress pasal ada satu masalah lain ni yang tak dapat aku nak share dengan korang. arghhh.. tapi bila dapat tengok tasik ni. rasa tenang sikit. rasa macam hilang sikit.. sebab ciptaanNya tu semua indah2 belaka. 


panorama yang dapat di ambil. view yang sangat cantik. 


dapat pergi tasik ja la. sebab kalau pantai memang jauh dari rumah aku. dan sedia maklum la kan, kedah ni mana la ada sangat pantai. haha


korang bayangkan angin sepoi2 bahasa. memang rasa tenang nyaaa lah..


tasik ni juga ramai orang memancing. 


korang nampak tak macam rumah banyak2 dekat situ? itu bukan rumah. itu adalah resort. dulu masa kem sekolah. sempat juga la aku merasa tidur disitu. hehe


Pendang Lake Resort ni masih di baik pulih. supaya pengunjung yang datang lagi rasa best. sebab sebelum ni tempat ni macam forever alone. haha. tapi sekarang aku tengok tempat ni dah semakin cantik!


dan akhir sekali, perempuan tak kan jauh dengan selfie.. heee


ini lah cara aku untuk hilangkan sedikit stress. nasib baik ada peneman. hehe. keluar dalam setengah jam ambil angin. lepas tu balik lah. resort ni dengan rumah aku pun 10 minit ja! haha. kay bai! eh eh... kejap. so berbalik pada soalan aku tadi, apa pulak yang korang buat kalau stress? aktiviti outdoor?


Cara untuk mengatasi masalah link blog yang tidak dapat dimasukkan dalam bloglist??

Hai semua..

seperti yang dijanjikan, aku akan masukkan link blog semua peserta GA di dalam bloglist di sidebar blog ini. tapi ada 3 blog yang tak dapat aku masukkan kerana mempunyai masalah seperti di bawah 



jadi disini aku ingin kongsikan kepada korang cara untuk mengatasi masalah jika link blog yang ingin korang masukkan di dalam bloglist tidak dapat dimasukkan.. 

Korang cuma perlu tambahkan kod link dekat bawah ni di belakang link blog tersebut.


/feeds/posts/default


contoh: http://realsviors.blogspot.my/feeds/posts/default (rujuk gambar di bawah)


lepas tu dah settle!!



semua link blog korang aku dah dapat masukkan kecuali satu saja link blog yang tak dapat masukkan. dan aku dah tak tau nak buat cemana lagi. nanti aku try lagi ye. sebab sebelum ni 3 link blog tak dapat masukkan. tapi bila aku guna cara di atas semuanya dapat diselesaikan kecuali satuuuu ja tak dapat jugak *sorryyy sangat


harapnya tuto aku ni dapat bantu korang yang ada masalah yang sama macam aku. kay bai..


Senarai Blogger Giveaway by Busyratakiyudin

terima kasih kepada yang sudi join giveaway ni. di bawah adalah senarai blogger yang telah diupdate


1. http://missobsesi.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

2. http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

3. http://penggaliilmudunia.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

4. http://penselduabee.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

5. http://ohmyvitamin.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

6. https://farhanajafri.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

7. http://masturanasarudin.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin-30-sept-16.html

8. http://nakahime.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

9. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

10. http://www.kennymerligal.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

11. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

12. http://misspurple17.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

13. http://galeriduniaku.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

14. http://realsviors.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

15. http://www.mialiana.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

16. https://belogs.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

17. http://www.myideakini.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

18. http://ombakbergigis.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

19. http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

20. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

21. http://www.kasihjuju.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

22.http://adna2029.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

23. http://nrjan.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

24. http://www.cekgunorazimah.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

25. http://www.mariafirdz.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

26. http://jombercontest.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

27. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

28. http://www.sayidahnapisah.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

29. http://loveyoucontest.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

30. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

31. http://azlanrumadibloglist.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

32. http://jnjikita.blogspot.my/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

33. http://www.kisahsidairy.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

34. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html

35. http://the-fadedd.blogspot.com/2016/09/giveaway-by-busyratakiyudin.html


bagi sesiapa yang belum join boleh la join ye sebelum tarikh tutup pada 30 sept ni >> Giveaway by Busyratakiyudin

* if link blog korang aku tercicir untuk masukkan just inform pada aku kay. 


Bila guna Chrome mesti iklan nuffnang tak keluar di blog



Korang pernah alami tak iklan nuffang tak keluar di blog bila korang buka guna chrome. kalau buka guna mozilla okay ja. bukan setakat iklan ni blog tapi nak buka akaun nuffnang pun tak boleh. puas aku fikir kenapa masalah sangat chrome ni, padahal aku memang suka guna chrome kalau buka apa2 pun. lepas tu aku try clear history semua. delete history dari mula2 buka. lepas dah settle. buka balik blog. taraaa iklan dah keluar terpampang di blog yang kiut ni. hahaha.. *perasan

so kalau korang pun jadi macam aku ni boleh la clear history korang yang bertahun tak cuci tu. hehe.  kalau yang selalu clear tu bagus! kay bai awak semua!



Cara nak licin kan kulit muka dengan cara DIY

Hai selamat malam semua..

before tido ni aku nak share dengan korang cara yang aku selalu amalkan before tido. korang mesti pernah rasa kan terkadang rasa kulit muka tak selesa dan menggerutu (tak licin).. bukan sebab apa tu, ianya mungkin disebabkan blackhead mahupun whitehead di muka korang. if korang cuci muka pun still ada tau kotoran dekat muka tu. sebab kita hanya sapu menggunakan tangan. so macam mana nak rasakan kulit muka licin? sini............ nak bisikkan. hehe




nampak sangat aku excited nak bisik dekat korang tu.. nasib baik gigi jarang dapat diselindung. haha.. mata pun dah sembab. sebab aku baru saja cuci muka dan get ready untuk tidooo.. bunyi macam pelik sikit kan. guna pakai berus gigi. tapi korang jangan la pergi guna berus gigi yang keras bulunya tu dekat muka korang. pergi la beli yang bulu berus yang lembut gitu... yang aku guna ni memang lembut (tapi rasa la sakit jugak sikit, nama pun berus gigi.. haha) korang sapukan fevret cleanser korang dekat muka dan lepas tu jangan cuci dulu, korang beruskan dekat bahagian dahi, hidung dan dahi. disitu sebenarnya banyak kotoran. jangan berus kuat2 tau. nanti luka pulak. kulit muka kan lembut. 

ini lah cara yang aku buat before tido. tapi bukan setiap malam tau, semiggu sekali saja. if korang nak cuba boleh la pergi beli berus gigi lepas ni. macam mana sebelum ni aku boleh tau pasal guna berus gigi dapat rasakan kulit muka licin? selalu tengok u-tube (penjagaan muka) hehe. 

kay bai!


AKHIRNYA BERJAYA NAIK SKYBRIDGE, LANGKAWI

Hello semua..

entri ni sebenarnya dah lama sangat di draft post. tapi disebabkan aku tak ada masa nak update, terpaksalah aku biarkan entri tu terkubur beberapa bulan lalu. huhu. sadis betul! saja nak share dengan korang pengalaman naik skybridge di langkawi. serius best!

eh kejap! macam mana aku boleh sampai ke sana? di sebabkan ada seminar yang di anjurkan oleh pihak Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (JPBD) semasa aku praktikal di sana dulu.


setibanya di sini kami menginap di hotel HIG





dan seterusnya majlis seminar bermula, serius agak penat masa ni sebab baru saja sampai


budak2 praktikal bersama staf JPBD.. :D  hari kedua terus dengan seminar, hari ketiga baru kami ke skybridge! 


laluan untuk ke atas jambatan. penat sebab jauh jugak. haha. al maklum jarang bersenam. hehe


akhirnya sampai jugak! eh eh jumpa omputih laa. haha


pemandangan yang agak kabur sebab kami berada di ketinggian yang tinggi. haha. tak ingat berapa ketinggian jambatan ni..


serius pemandangan yang cantik! rasa nyaman. 




pemandangan dari atas cable car


nak romantik kejap dengan pasangan. haha


masa ni aku agak sedikit gemok. haha. sebab setiap hari time praktikal asyik bekfes dengan nasi lomak ja. so badan pun dah naik lomak la jawabnya. heee. 


sekarang ni berat badan dah kembali ke normal. but i miss badan masa praktikal. :(




sebelum balik kami singgah ke pantai duluuuu.. 


best sangat ke sana! tapi sebenarnya pengalaman bersama staf JBPD lagi best. rindunya dekat dorang. :(

korang ada pengalaman ke sana? share la.. okay bai!


Sesi Mengenali Ahli Blogger

terlintas di hati ni nak join sesi mengenali ahli blogger yang dianjurkan oleh adik nabila.. entri ni menarik minat aku untuk join dan nak lagi tambah kenalan dalam dunia maya ni. mana lah tau kan, one day akan buat event ke ramai2 jumpa. best jugak tu!




okay! nak jawab dua soalan yang adik nabila ajukan. 


1. Impian anda terhadap blog anda

Impian aku simple saja. memang suka menulis. so aku nak one day nanti orang kenal aku melalui blog dengan segala penulisan yang aku publish di blog ni. especially penulisan berkaitan puisi. nak baca koleksi puisi aku yag tak seberapa boleh ke SINI.. cer korang komen sikit, mana tau aku boleh tambah tolak bahagi puisi aku tu jadi lebih baik. Aku juga memang mengimpikan pv 1 juta! serius! bukan nak glamor ke apa. tapi rasa puas hati kalau dapat pv macam tu. reward untuk blog! heee..


2. Biodata anda

Nama memang pendek sangat2.. Busyra binti Takiyudin. boleh panggil busyra, syra, atau busy.. suka hati korang la. umur 23 dan baru saja habis pengajian dalam ijazah sarjana muda perancang bandar dan desa di Uitm Shah Alam separuh sem, lagi separuh sem dekan minta semua pelajar fakulti senibina untuk pindah ke Uitm Puncak Alam. (tapi belum konvo lagi). Anak ketiga dari empat orang adik beradik dan anak bongsu perempuan. orang utagha dan kalau cakap kedah memang piaww asli. hehe.  last nak cakap pasal besday lah! 23 ogos 1993. so boleh prepare hadiah siap2 untuk next year. haha. malas nak sembang panjang2.. kalau korang nak lagi detail pasal aku boleh ke SINI 

no phone akan diberi tahu kelak pada adik nabila. tapi boleh follow aku di instagram, twitter, dan facebook ..okay itu saja buat semua blogger yang ingin mengenali diri ni.. thank you for reading. :)


*bagi sesiapa yang berminat, boleh klik pada banner untuk tau lebih lanjut lagi



KORANG MESTI ADA LIFE QUOTE KAN??

Hai,

menjengah facebook tadi sesaja menggedik cuba app ni. bagus untuk orang yang tak dak keja macam aku ni. haha. serius boring! semua benda nak main. sampaikan aku yang tak minat main game. tetiba semalam install game. haha




okay apa pun saja nak share dengan korang, my life quote yang di create oleh app di facebook. ayatnya yang nice dan buatkan aku lebih semangat setiap hari dan lebih lebih lagi semangat untuk update blog. haha! poyo sangat!

memang kehidupan ni tak semanis gula yang seperti kita inginkan, kadang tu kita akan rasa pahit seperti peria. tapi sepahit apa pun peria itu, bila di campur dengan gula lama2 pahit tu akan hilang jugak kan? yes! sama juga dengan hidup. sebanyak mana pun masalah, tapi kalau kita usaha untuk selesaikan masalah itu, pasti lama-lama akan selesai juga. 

dan satu lagi.. korang penah tak rasa sakit yang melampau? i mean hati? ya memang kita boleh memaafkan semua kesalahan manusia yang dah buatkan kita sakit kan? kenapa perlu nak berdendam begitu lama sedangkan salah kita pada pada Allah setiap hari pun, Dia tak pernah menghampakan kita apabila kita memohon maaf. apa lagi kita hanya manusia biasa. aku sebagai manusia, memang mudah memaafkan salah orang lain. tapi untuk melupakan itu sangat payah. I really mean it. 

*persoalannya adakah quote diatas ada kaitan dengan bebelan aku tu. haha. kay bai!


eh jap! meh la join GA aku. >> Giveaway by BusyraTakiyudin (menyempat lagi promote, haha :p) 


Header untuk Miss Banu

Assalamualaikum..

baru saja lepas emailkan header untuk miss banu. terima kasih sebab sudi terima header dari saya yang tak seberapa ni. miss banu pilih header no 3 dan 4.. memang special untuk dia saja tau. aku tak kan bagi pada orang lain lagi. sebab miss banu dah pilih dulu.





kalau ada yang berkenan boleh ke sini >> Free Header untuk blogger

masih ada 2 header yang tiada tuannya. hehe.. apa2 boleh email aku ya untuk header ni.. bai!

* tujuan buat semua ni. untuk asah bakat dalam software photoshop 


Giveaway by BusyraTakiyudin

Hai semua..


Hari ni aku nak lancarkan giveaway yang berbentuk hadiah cash RM20 kepada seorang pemenang. tapi bagi semua peserta yang join, aku akan masukkan link blog korang dalam blog aku. boleh la senang2 aku blogwalking nanti. 


Syarat-syaratnya:

1. Follow this blog

2. Like fanpage busyratakiyudin

3. Follow G+ google (di sidebar)

4. Tuliskan kekurangan blog ini (dari segi penulisan / halaman blog / ataupun apa saja yang membolehkan aku perbetulkan apa yang kurang di blog ini) *tak perlu panjang, satu ayat dah mencukupi*

5. Linkkan banner ke giveway ini


Itu saja syaratnya. mudah saja kan? so. jom ramai2 join. korang pun boleh sesama blogwalking nanti. jika giveaway ini dapat sambutan. aku akan up kan lagi duit ke RM50 untuk giveaway yang akan datang kelak. InshaAllah blog ini akan mengadakan apa-apa giveaway berbentuk cash.  


*Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa. thank you

TAMAT!!

FREE HEADER UNTUK BLOGGER

Hai Assalamualaikum..

masa free yang banyak terluang dekat rumah sekarang ni sampai tak tau nak buat apa. i'm so bored! so aku ada buatkan korang header. if korang berkenan sampai hati dah berpaut tu. hehe. acah2 cantik ja kan. boleh la bagi email korang. nanti aku edit sikit2 ikut taste korang and akan cuma untuk sepadankan dengan blog korang. jangan risau tak perlu bayar apa2. aku just nak isi kekosongan sementara belum dapat kerja. because it just a simple header.


Header 1




Header 2



Header 3



Header 4



kalau korang nak just leave your email and i will contact u. thank you.


*aku tak dapat nak bw ke blog korang lagi. sebab internet aku bila dah hujung2 bulan ni sangat semput. nanti lepas dah bayar internet aku akan bw kay.. bai

Lazada Affiliate Exclusive: Honor 8 Creative Blogging Contest

Hai semua!

ada good news ni. cepat2 get ready untuk update entri baru. Lazada Affiliate telah melancarkan satu contest untuk semua blogger di Malaysia. bagaimana caranya untuk join contest ni? mudah saja. ikut step di bawah. 




Berikut adalah detail peraduan:

Tajuk Entri Blog: 8 Reasons to Get an Honor 8
Bahasa: Bahasa Inggeris / Bahasa / 中文
Memenangi Kriteria: Kreativiti dan Kandungan (dipilih oleh Huawei dan Lazada Team)





Hadiah: 2 x Honor 8 (64 GB & 32GB)

Syarat:
1. Terbuka kepada Blogger Malaysia SAHAJA
2. Review yang akan di post pada September 26, 2016
3. Review mesti termasuk link affiliate yang di linkkan ke page produk di Lazada
4. Review mesti termasuk detail Lazada MYCyberSale 
5. Blogger mesti menyertai Program Lazada Affiliate.


Sila isikan borang ini untuk mengesahkan penyertaan anda > Borang Penyertaan

Selamat mencuba semua! mana tau kali ni rezeki korang kan! 

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-