Showing posts with label foodlover. Show all posts
Showing posts with label foodlover. Show all posts

Resepi Daging Dendeng Penambah Selera Makan

Hai.. 


mesti semua dah kenyang kan, sebab dah penuh dengan segala macam makanan dalam perut tu.. hehe. esok korang nak masak apa pulak? mesti tak tau lagi kan nak masak apa.. so, apa kata korang cuba resepi daging dendeng pulak.. serius sedap, bagi sesiapa yang peminat lauk2 kering, boleh la cuba.. makan dengan nasi panas2, bukan saja berselera time berbuka, sahur pun tambah nasi 2 kali nanti.. resepi ni sangat mudah dan simple. resepi ni pelbagai tau, bukan hanya boleh makan dengan nasi tapi boleh jugak masak untuk raya nanti, makan dengan ketupat atau lemang.. bahan2 ni InshaAllah semua ada dekat rumah korang.. kalau tak ada pun, gi je la beli, tak mahal pun bahan-bahannya.. hehe. jangan tengok pada warna je okayyy, hitam bukan sebarang hitam.. haha. okay meh, ikut step memasak daging dendenggg!

Resepi Ayam Paprik Ala Thai

Hai..


Alhamdulillah dah masuk minggu kedua kita puasa.. ada sesiapa dah ponteng puasa ke? hehe.. bulan puasa ni lagi la tak sempat nak mengadap blog! cadangnya haritu nak join contest Ramadhan Lazada.. hampeh! last2 date terlepas.. huhu. dah siap masak dah pun, tapi tak sempat nak buat entri.. sayangnya lahai! tak pe la.. aku up jugak entri resepi ayam paprik untuk korang semua try.. mana tau nak ubah selera nak makan ayam paprik denga nasi putih panas2 pulak kan time berbuka nanti.. semua cukup, ada ayam, sayur! meal yang lengkap! tak perlu nak masak lauk then nak masak sayur pulak kan. 2 in 1 gituu.. haha. mengarut dahhh.. okay, jom kita tengok bahan2 dan caranya..

ROTI GARDENIA BAKAR LETAK TELUR

Hai.. Selamat malam semua..


banyak resepi yang aku teringin nak buat! semuanya dari facebook.. aku ada follow satu page resepi masakan, macam-macam post makanan setiap hari.. bukan saja masakan western tapi masakan kampung pun ada. banyak sangat resepi! semua teringin nak buat! tapi tak pandai pun. haha.. tadi tengok roti bakar letak telur plus cheese.. tapi mana nak dapat cheese memalam ni. so tak letak la cheese.. aku tukar ikut sedap mulut sendiri. aku letak serbuk chili flakes dan serbuk lada putih! sebenarnya orang cakap kalau telur separuh masak baru sedap kan.. tapi aku tak boleh nak telan telur separuh masak. haha.. sebab tu buat sampai masak..

BOAT NOODLE DI ALOR SETAR | KAFE HLM AUTHENTIC


Petang tadi pusing2 bandar alor setar, terus teringat Boat Noodle yang kawan aku cerita haritu.. so, cari punya cari, akhir jumpa jugak.. rupanya Kafe HLM Authentic ni tingkat satu. tak perasan.. first time sebenarnya rasa boat noodle dekat kafe ni.. ramai jugak yang menyinggah dekat situ dan order bertingkat2 mangkuk boat noodle. hehe. yelakan nama pun boat noodle, sikit sangat mee dalam mangkuk tu.. kalau time lapar memang tak kenyang la jawabnya. so, sedap ke tak sebenarnya boat noodle dekat sini? nak bagi berapa markah ni? hehe. haaa meh la teruskan baca, mana tau nanti korang boleh singgah ke sini.

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-