Showing posts with label photoshop. Show all posts
Showing posts with label photoshop. Show all posts

Monday, May 01, 2017

Giveaway Free Name Card by BusyraTakiyudin

Hai semua..


Bismillahirrahmanirrahim.. harini aku rasa nak start buat GA.. aku nak bagi namecard free pada pemenang yang bertuah yang join GA aku ni.. as blogger korang kena ada namecard, so senang la nanti kalau korang jumpa blogger lain boleh la pass2 namecard korang tu.. ala2 macam corporat gitueww.. haha. if yang belum ada namecard dijemput untk join dan kalau yang dah ada namecard pun boleh jemput join jugak.. mana la tau kan korang nak tambah koleksi namecard.. 2 orang pemenang akan aku pilih secara random.. syarat-syarat untuk join GA ni sangatlah mudah.. dan bagi sesiapa yang terpilih aku akan design kan namecard mengikut citarasa korang.. nak warna apa, nak design macam mana.. 
Read More

Monday, February 13, 2017

WATERMARK SIMPLE GUNA PHOTOSHOP

Hai..


baru-baru ni aku ada baca entri pasal watermark di blog kak Lea Azleeya.. memang selama ni nak buat watermark baru pun, cuma masa tu tak sempat. aku ni jenis lepas edit, nak edit lagi.. sampai lah puas hati.. even hanya simple, tapi cukuplah memadai ada watermark.. dah lama rasanya aku tak ada official watermark.. maksud aku, yang betul-betul punya.. gambar-gambar yang sebelum ni semua aku edit satu-satu ni photoshop.. contoh kalau entri semalam pasal makanan, so letak tajuk makanan pada watermark tu dan sebaliknya lah.. kalau pasal review, letak tajuk review... letih woooo gituuu. haha.. edit satu-satu.. sekarang ni bila dah ada watermark sendiri, just drag ja masuk dalam gambar, tak perlu nak edit lagi..
Read More

Friday, December 16, 2016

Hadiah Gambar "Miniature Photography by Twelvelabstudios"

Hai semua..

hari tu aku ada join satu GA yang dianjurkan oleh blogger mirza syazwina .. tertarik nak join GA dia ni sebab gambar2 yang dia edit ni gempak! hehe.. aku pun salah sorang peminat photoshop! sebab tu suka dengan hasil kerja dia. comel2 semuanya.. so, aku nak share sikit gambar cute dari dia..

gambar first yang aku bagi pada mirza untuk di edit ni adalah gambar masa konvo diploma di uitm seri iskandar, tahun 2014.. gambar ni jadi salah satu kenangan aku.. tahun depan inshaAllah konvo kali kedua. hehe.

Read More