Showing posts with label puasa. Show all posts
Showing posts with label puasa. Show all posts

Resepi Daging Dendeng Penambah Selera Makan

Hai.. 


mesti semua dah kenyang kan, sebab dah penuh dengan segala macam makanan dalam perut tu.. hehe. esok korang nak masak apa pulak? mesti tak tau lagi kan nak masak apa.. so, apa kata korang cuba resepi daging dendeng pulak.. serius sedap, bagi sesiapa yang peminat lauk2 kering, boleh la cuba.. makan dengan nasi panas2, bukan saja berselera time berbuka, sahur pun tambah nasi 2 kali nanti.. resepi ni sangat mudah dan simple. resepi ni pelbagai tau, bukan hanya boleh makan dengan nasi tapi boleh jugak masak untuk raya nanti, makan dengan ketupat atau lemang.. bahan2 ni InshaAllah semua ada dekat rumah korang.. kalau tak ada pun, gi je la beli, tak mahal pun bahan-bahannya.. hehe. jangan tengok pada warna je okayyy, hitam bukan sebarang hitam.. haha. okay meh, ikut step memasak daging dendenggg!

Salam Ramadan dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam

Assalamualaikum..


Alhamdulillah, seronok rasanya kita dapat jumpa lagi dengan ramadan kali ni tahun 2017.. bagi yang mengenali aku di alam maya ni, aku nak mintak maaf kalau ada terkomen di blog korang yang menyinggung perasaan korang ye.. kita mulakan Ramadan pertama dengan baik dan sempurna, InshaAllah.. macam mana tadi? solat terawih? ramai tak dekat surau/ masjid korang tu? seronok tak terawih tadi? hehe.. banyak nauuu soalannya.. tak sabarnya nak bersahur kejap lagi.. tapi dekat rumah aku ni ada mak ayah dengan adik ja.. huhu. tak semeriah dulu ada akak akak sekali.. sekarang masing-masing dah ada family sendiri.. 

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-