Sunday, July 02, 2017

Tempahan Design Sticker Pes Makanan

Assalamualaikum..

Macam2 bisnes yang kita boleh buat sekarang ni, InshaAllah semua berhasil kalau kita rajin kan.. sekarang ni bisnes yang meletoppp semestinya bisnes makanan.. jual air tepi jalan pun untung banyak dalam sehari.. jangan terkejut ada orang jutawan hanya dengan bisnes air.. yang penting, marketing kena pandai handle.. cewahh.. pandai kau busyra!! hehe.. yela contohnya kalau korang buat bisnes air, lebih menarik kalau letak sticker pada botol air kan? lagi cute lagi molek.. sticker tu menandakan label bisnes kita supaya pembeli lebih tertarik dan percaya.. okay baru2 ni ada customer order sticker bisnes pes makanan.. 500 pieces untuk satu design. Alhamdulillah

Read More

Friday, June 30, 2017

Chillex 97 antara Top Cafe di Alor Setar

Assalamualaikum, hai..


Alhamdullillah selesai sudah puasa tahun ni.. entri untuk hari raya pun tak sempat nk buat.. malas nak on laptop.. hehe.. apapun dikesempatan ni aku nak ucap selamat hari raya pada semua readers kesayangan aku.. sempat lagi kan? raya kan sebulannn.. okay berbalik pada entri kali ni, aku nak share dengan korang keenakan makanan yang aku dah try dekat Chillex 97 Cafe.. aku ni memang penggemar western food.. dan paling aku suka semestinya Chicken Grill.. pergi la cafe mana pun menu yang aku akan try adalah Chicken Grill! dari situ aku dapat bezakan mana satu cafe yang sedap atau kurang sedap.. ala ala jalan2 cari makan gituuuu! hehe
Read More

Monday, June 19, 2017

Tempahan Bunting 2' x 5' -Semperit dan Ketupat

Hai..


Alhamdulillah, baru-baru ni ada yang order bunting 2' x 5' untuk bisnes raya katanya.. tapi lepas raya pun still boleh guna lagi sebab bunting ni tahan lama, bukan untuk guna dalam jangka masa yang pendek.. tapi guna la berbulan2 pun.. Rezeki bulan puasa, dengan sekali design customer suka dan tak banyak yang nak ditukar, just tukar jenis font saja.. customer ni order 2 bunting dan 400 pieces namecard.. enjoy sebenarnya dapat design yang berkaitan dengan makanan.. bulan2 puasa ni tengok pulak gambar makanan.. tergugat beb! hehe.. okay, jom kita tengok designnya. gambar banner yang dah siap aku tak sempat nak snap.. lagi pun sebab saiz yang besar kan. malas la nak bentang sebentang luas lautan tu.. hehe

Read More