KEKAL SIHAT DAN DILINDUNGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DENGAN DETTOL

Wednesday, May 22, 2019
dettol body wash, dettol wet wipes, dettol hand wash, product review, dettol malaysia,

KEKAL SIHAT DAN DILINDUNGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DENGAN DETTOL |  Assalamualaikum semua.. Dalam entri kali ni busyra nak ajak korang semua untuk kekal sihat dan dilindungi sepanjang bulan ramadan dengan Dettol.. Untuk pengetahuan semua, amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga kita daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.. 

Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek. 

Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!

Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah.  Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri kita terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.

Ada pelbagai cara untuk melindungi kita dan keluarga kita daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.

dettol body wash, dettol wet wipes, dettol hand wash, product review, dettol malaysia,

Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi kita dan keluarga kita dengan:
• Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan kita sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar.
• Sanitiser tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan kita tanpa menggunakan air.
• Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman kita sempena menyambut ketibaan Hari Raya.

Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga kita daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. 

dettol body wash, dettol wet wipes, dettol hand wash, product review, dettol malaysia,

Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka.  Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Tentang Dettol

Dettol telah menjadi jenama antiseptik yang dipercayai semenjak tahun 1932 dan merupakan jenama antiseptik yang terkenal di seluruh dunia dan juara kesihatan keluarga yang dipercayai. Produk-produk Dettol juga menawarkan kadar pembunuhan kuman yang tinggi dan disarankan oleh pakar kesihatan berdasarkan keberkesanannya yang terbukti dalam mengekalkan kesihatan keluarga. Jenama ini telah kekal kontemporari menerusi pelancaran produk-produk baru dan menawarkan para pengguna pelbagai jenis produk merangkumi pelbagai jenis kategori bagi melindungi mereka daripada kuman. Ini termasuklah gel mandian, sabun, pembasmi kuman, sabun pencuci tangan dan tisu basah anti-bakteria. Dettol merupakan jenama yang dipercayai oleh para ibu untuk melindungi keluarganya sepanjang hari.

dettol body wash, dettol wet wipes, dettol hand wash, product review, dettol malaysia,

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan kita menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran kita tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai! 

Bagi korang yang tidak tinggal di kawasan Lembah Kelang, jangan risau sebab busyra telah lancarkan giveaway di facebook.. Berpeluang memenangi set produk Dettol!! Korang hanya perlu komen KENAPA RUTIN MEMBASUH TANGAN ITU PENTING di SINI.. Good Luck!!

3 comments on "KEKAL SIHAT DAN DILINDUNGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DENGAN DETTOL"
  1. Dettol ni bukan satu jenama asing dengn masyarakat Malaysia sebab dah ada sekian lama..dulu zaman sekolah kalau ada perkhemahan..babah kak PC belikan sabun buku dettol untuk kegunaan..

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni memang kena extra careful sebab macam macam penyakit, wabak yang ada. Kuman senang merebak.

    ReplyDelete
  3. Bagusnya Dettol ni siap bagi sabun dekat komuniti.. 😍

    ReplyDelete

Auto Post Signature