Ticker

6/recent/ticker-posts

Free Header untuk Blogger Syafykah Azahar

header blog, blogger malaysia, free header, adobe illustration, adobe photoshop, belajar buat header cantik, belajar photoshop,


Free Header untuk Blogger Syafykah Azahar | Hari ni 1 hari busyra siapkan kerja office.. Asyik mengadap Adobe Illustration (AI) je. Tapi hati ni langsung tak rasa bosan ke cemuih ke (bahasa orang kedah) hehe.. Rasa sebaliknya.. Perasaan happy bila buat kerja yang kita suka. Kita enjoy.


Busyra memang suka main-main dengan AI disebabkan busyra tak major design dalam software ni. Selalunya busyra akan guna Adobe Photoshop.. Apa saja yang tak faham tentang AI, busyra akan youtube.. Semuanya perlu belajar.. Sebab tu la sesaja nak create header untuk adik busyra ni.. (blogger pkah) 


header blog, blogger malaysia, free header, adobe illustration, adobe photoshop, belajar buat header cantik, belajar photoshop,


header blog, blogger malaysia, free header, adobe illustration, adobe photoshop, belajar buat header cantik, belajar photoshop,

Busyra buatkan based on dia punya blog jugak. Warna hitam dan pink.. Kalau korang tengok blog pkah memang header dia simple je.. busyra pun suka header yang tak crowded. Biar sedap mata memandang. Kalau pkah nak header ni just whatsapp akak je.. Bagi tau saiz sebenar header blog..


Ada masa nanti busyra create pada yang lain pulak dan Busyra tak memaksa mana-mana pihak untuk terima apa yang busyra buat ;).. Ini hanya sekadar suka-suka asah skill dalam software AI.. 


Thank you .


Baca Ini : Tutorial Bold kan Tulisan di bahagian About Me/ Author

Baca Ini : Cara buat "Awaiting Moderation" di blog | Elakkan spam komen!


Post a Comment

9 Comments

  1. Nampak simple , tapi cantik sangat . Ccl suka font tu

    ReplyDelete
  2. Cantik. Suka jenis header simple. Saya masih belum pakar lagi AI. Ada masa nak explore AI pulak.

    ReplyDelete
  3. wah simple tapi unik, best tu ^_^

    ReplyDelete
  4. Cantik...akak nak tanya Busyra ambil upah buat template blog x? akak ada plan nak tukar baju blog akak la...nak buat sendiri tak pandai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akakk... busyra x buat yg tu, sbb busyra x pandai sngt coding. hehe.. tp kalau akak nak busyra buat header boleh je busyra tolong.

      Delete
  5. No 2 tu cantik walaupun simple. Senang org nak baca bila tak crowded sgt.

    ReplyDelete