Best main Puzzles online di JSPuzzles!

Hai..


Boringnya hari ni dan tak tau nak buat apa, so aku buka puzzles online.. main2 letak sana letak sini dan siap akhirnya puzzles aku! aku memang minat main puzzles dari dulu zaman budak2 lagi. main puzzles ni boleh galakkan otak kita ni berfikir. mana tak nya, kena la fikir kan nak letak dekat mana, atas ke bawah ke, tepi ke, kan? dari situ kita bukan saja2 main tau. kita biarkan sel-sel otak kita ni berhubung! hehe.. :p 

dulu time budak2 boleh la beli puzzles dekat kedai sekarang ni malas pulak! lebih baik main dekat laptop! korang pernah main tak puzzles online? kalau tak pernah meh sini aku nak kenal kan dekat korang puzzles online yang aku selalu main. Taraaaa... di JSPuzzles! Puzzles online ni bukan setakat untuk budak sekolah, bahkan orang dewasa pun boleh main. 



seronok main puzzles dekat sini.. lepas tu kan korang just klik ja mana2 puzzles yang korang berkenan di hati.. ada macam2 kategori yang korang boleh pilih dalam gallery tu! macam aku of course la makanannn! hehe.. so aku pilih cupcakes puzzle! masa main tu terasa lapar cupcakes pulak.. haha


okay, start!


klik pada "play this puzzle" then korang dah boleh start main! eh kejap! sebelum tu korang boleh pilih berapa pieces puzzle yang korang nak main. macam aku, aku start dengan 25 pieces dulu. haha. tak nak la pilih sampai 225 pieces tu lagi, poninggg aku nak fikir! bagi cekap dulu, baru lah pilih yang banyak! selain tu bentuk puzzle pun boleh pilih dekat situ.. nak kecil ke besar ke. depend pada korang..


okay dah start dah ni, dan masa pun dah bermula. masa pun ada tau masa main puzzle ni sebab nak tengok berapa lama korang boleh siapkan.. main punya main.. aku punya masaaa.. hahaha. lambat gila! maklum la lama tak main. hehe cover!


Puzzle finished! 2.47 minit? aku ni main ke bersiar2 dalam puzzle tu? hahaha.. takpe2. akan aku asahkan bakat bermain ni lagi. :p.. apa kata korang pun cuba? aku nak tengok korang punya masa pulak berapa lama? haha,, apa pun memang enjoy main game puzzles online ni.. selain dari cupcakes puzzle aku ada try 2 lagi puzzles yang lain.. 


Cookies puzzle


Pizza puzzle


ini cuma cadangan dari aku ye. kalau korang nak try main banyak lagi puzzle lain yang best2! jangan lupa cuba! hidup tak kan lengkap tanpa main JSPuzzles! hahaha :p okay bubye!

Post a Comment

10 Comments

  1. wahh menarik ni
    nti suh anak2 k.el main puzzle ni diorg pun suka main gak

    ReplyDelete
  2. bestnyaa. memang best main puzzle nie. :D
    kalau BV main puzzle makanan tu memang sambil main sambil meleleh air liur nak makan. hahahha XD

    ReplyDelete
  3. Yang lebih menarik bila semua puzzles tu dah siap..bila tengok pizza la..cup cakes la..amboi...meliurkan..

    ReplyDelete
  4. Menariknya.. tapi tak moh r pilih makanan.. kang lapar je bila buat puzzle'.. Hahaha..

    ReplyDelete
  5. Ahaaa..skrg semua dihujung jari jer kan..ok la bole buat hilang stress yer dak..😉

    ReplyDelete
  6. da viral puzzle ni.. nk jgk main!!hihih

    ReplyDelete
  7. Main puzzle ni memang bagus untuk minda kita kan dik.. Buat minda kita bertambah bijak gitu :p

    ReplyDelete
  8. Gambar puzzle pon mengancam macam sedap pulak cupcakes dengan cookies tu xD

    ReplyDelete
  9. Lapar tengok gambar cupcakes and cookies tu. Hii :D

    ReplyDelete