PROJEK MINI PIZZA

Hi,

excited terlebih sebab nak buat pizza. akhirnya. berjaya jugak. sebelum ni tengok orang ja yang buat. terasa jugak teringin nak cuba buat sendiri. jadi tak jadi belakang cerita. actually, yang ni dah kali kedua. yang buat first hari tu. roti dia agak keras! tapi buleh la jugak telan. pejam mata makan! tapi kali ni buat. roti jadi, topping nya pun jadi. lembut gitu. heh!

first tu kena bakar roti dulu. dalam 2-3 minit. sbb nak bagi roti tu masak sikit. then, baru letak topping kat atas pizza. tapi topping tu dimasak atas kuali dlu. masukkan sos, sosej, daging kisar, bawang. then, letak chess and herba apa ntah nama nya. tabur kat atas. memang herba tu khas untuk pizza. nak bagi ada bau pizza tu sendiri.


guna tudung periuk je uolss. hehe. kampung okay! senang . mudah. try buat kecil2 ja. tapi kecil pun boleh la 2 orang makan. tu pun dah konyang.


resepi diajar dari akak sendiri. tapi resepi ni memang sedap. mak mentua dia bagi katanya.

okay la. tu ja nak share ngan korang. boring2, masak2. best jugak. sementara kat rumah ni, manfaatkan lah semua. nanti dah masuk u, rindu pulak nak masak. haha. 

Assalamualaikum.. jumpa lagi. 


2 comments:

  1. sedapnya pizza...
    maaf saya tag busyra kat sini...

    http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/08/mini-merdeka-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Amboi nampak sedap sangat ni..

    *done follow. keep in touch :)

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-