Keunikan Keanehan di Rumah Tok Su

Assalamualaikum..

lama sangat rasanya tak melawat blog kawan2 lain. bukan setakat blog orang lain, blog sendiri pun dah terabai -_- yalah lately ni fikiran tak menentu. haha. sejak2 nak kawen ni. *kontroversi apa yang cuba aku sampaikan ni* so, jangan nak percayalah ye. okay, sebenarnya nak kongsi satu je pic untuk tatapan korang malam ni. photoshoot yang tak berapa nak menjadi. huhu. 


penah dengar Rumah Tok Su? kalau orang2 kedah mungkin familiar la kot kan. tapi orang negeri lain pun boleh tau dengan en google. sejarah wei dekat sini. Umur Tok Su dah cecah 103 tahun kalau tak salah aku. dan akhirnya rumah beliau dijadikan warisan senibina di negeri Kedah. memang cantik pemandangan dan suasana dekat sana. banyak juga orang yang kawin datang untuk photoshoot. dan banyak jugak peristiwa aneh berlaku di sini. haha. sesaja nak scary kan korang. kalau nak tau cerita lanjut mengenai Rumah Tok Su ni, korang boleh lah cari sendiri ye. 

*motif update entri ni sebab nak cakap yang dekat sini cantik. haha*

okay bai. tq for reading :)

1 comment:

  1. memang cantik bennor seni umah Tok Su... xpernah dengar pasal tempat ni padahal selalu ke Kedah.. )=

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-