Cara nak licin kan kulit muka dengan cara DIY

Hai selamat malam semua..

before tido ni aku nak share dengan korang cara yang aku selalu amalkan before tido. korang mesti pernah rasa kan terkadang rasa kulit muka tak selesa dan menggerutu (tak licin).. bukan sebab apa tu, ianya mungkin disebabkan blackhead mahupun whitehead di muka korang. if korang cuci muka pun still ada tau kotoran dekat muka tu. sebab kita hanya sapu menggunakan tangan. so macam mana nak rasakan kulit muka licin? sini............ nak bisikkan. hehe




nampak sangat aku excited nak bisik dekat korang tu.. nasib baik gigi jarang dapat diselindung. haha.. mata pun dah sembab. sebab aku baru saja cuci muka dan get ready untuk tidooo.. bunyi macam pelik sikit kan. guna pakai berus gigi. tapi korang jangan la pergi guna berus gigi yang keras bulunya tu dekat muka korang. pergi la beli yang bulu berus yang lembut gitu... yang aku guna ni memang lembut (tapi rasa la sakit jugak sikit, nama pun berus gigi.. haha) korang sapukan fevret cleanser korang dekat muka dan lepas tu jangan cuci dulu, korang beruskan dekat bahagian dahi, hidung dan dahi. disitu sebenarnya banyak kotoran. jangan berus kuat2 tau. nanti luka pulak. kulit muka kan lembut. 

ini lah cara yang aku buat before tido. tapi bukan setiap malam tau, semiggu sekali saja. if korang nak cuba boleh la pergi beli berus gigi lepas ni. macam mana sebelum ni aku boleh tau pasal guna berus gigi dapat rasakan kulit muka licin? selalu tengok u-tube (penjagaan muka) hehe. 

kay bai!


4 comments:

  1. mesti tertanggal kan semua white head dan black head tu

    ReplyDelete
  2. beli pobing tu je terus senang. hehehe. murah2 dah sekrg. tapi lela x pakai pun.

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-