TAKOYAKI SEDAP DENGAN SOS MELIMPAH!! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Sunday, February 05, 2017

TAKOYAKI SEDAP DENGAN SOS MELIMPAH!!

Hai..


petang2 macam ni, selalunya akan keluar cari makan. sebab perut dah lapar. so perlu diisi dengan makanan.. hehe. untuk petang ni, no cucur udang, no cucur pisang, no nasi lemak. tapiiii takoyaki!! dulu kan masa dekat uitm time study dulu. banyak ja makcik2 jual dekat dalam u, dekat pasar malam.. tapi aku tak terasa nak makan sangat... pernah sekali ja kot cuba dekat satu makcik ni. tapi kurang sedap.. mungkin bahan2 yang dia masukkan tak cukup. ada yang kurang.. tadi jenjalan cari makan, terus teringat takoyaki yang aku selalu beli.. memang sedap gila! tak tipu. terus bookmark muka makcik tu dengan kedai dia!.. haha :p ..resepi dia tu lain dari yang lain..

aku ni memang suka makan dengan sos yang banyak.. tak kisah makan apa pun yang ada sos. mesti kena letak limpah2.. so tadi dah kenal dah dengan makcik tu mintak dia letak sos takoyaki dan cheese banyak2! banyak umphhh! tapi kena makan cepat2. sebab cepat temuak/kenyang.. dan mungkin takoyaki tu jadi sedap sebab ada bonito flake. apa tuuu? hahaha. aku pun baru kenal tadi. benda tu yang ditabur last sekali.. rasa dia macam rasa sotong. bentuk dia? google sendiri :p

aku bagi 5/5 markah dekat makcik takoyaki ni.. even kedai hanya tepi jalan tapi aku suka dan doakan makcik ni berjaya dalam bisnes dia. :)


korang penggemar takoyaki ke idokkkk?? okay itu saja untuk entri kali ni. bubai sayang2 ku.

17 comments:

  1. macam sedap jeee! tapi kan bukan ke nama benda ni takoyaki ke? sebab selama ni tak pernah dengar pun tokayaki hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sy trsalah eja tu. haha. sy dh betulkan. tq tq. hehe

      Delete
  2. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete
  3. Kak PC selalu je usha kalau nampak..tapi belum pernah beli pun...hihi sesekali nak cuba juga ni..tapi jangan hatuh suka..bahaya..

    ReplyDelete
  4. Pernah rasa tp mase tu takoyoki ni dah sejuk jd x best sgt. Nti try mkn mase tgh panas2 lak

    ReplyDelete
  5. Alamak.. Akak tak boleh makan lah mende nie.. Tekak tak mau terima.. hehehe

    ReplyDelete
  6. sedapnya takoyaki lama dah tak makan! ni yang tetiba teringin ni haha

    ReplyDelete
  7. Sedap!! Siqah pengemar takoyaki jugak! Paling suka takoyaki kat Jusco tapi jarang pergi Jusco. Hihi.

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak makan takoyaki! Sedapnye saiz die pun mengenyangkan

    XX Atheera | http://atheeradayana.com XX

    ReplyDelete
  9. Kite geng dik..! Akak pun suka makan takoyaki ni.. Sedap! Paling suka kalau ada cheese. Hehe

    ReplyDelete
  10. Kesukaan anak-anak saya takoyaki ni. First time saya belikan untuk derang masa bulan puasa tahun 2015.
    ..
    Tapi, kalau tanya saya ... hehehe... i pass je .. huwa.
    ..
    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  11. ayoyoooo.. sedap ke ni.. nampak sedap..

    ReplyDelete
  12. Mek takde la minat sangat takoyaki tu. Tapi tengok yg busyra ni mcm best je :) Ade jugak kat kelantan ni jual tepi jln tp tk penah try --' Esok klau pegi pasar malam bleh la try :)

    ReplyDelete
  13. anak sis suka sungguh makan tokayaki ni. Pantang nampak sapa-sapa jual mesti nak

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved