TIDUR LENA DI SILKA CHERAS HOTEL KUALA LUMPUR - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Thursday, November 08, 2018

TIDUR LENA DI SILKA CHERAS HOTEL KUALA LUMPUR

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

TIDUR LENA DI SILKA CHERAS HOTEL KUALA LUMPUR | Hai guys! Busyra nak share dengan korang hotel yang busyra pernah menginap beberapa bulan lepas. Sekarang ni baru sempat nak update entri. hehe. For sure, memang tidur lena di Silka Cheras Hotel Kuala Lumpur. Mana tau kan dengan perkongsian busyra ni boleh jadi penginapan korang kalau berjalan di sana. 

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Busyra booking yang family room punya.. Seriously besar! Ada almari besar dan laci.. Ruangan depan pintu pun dah besar apatah lagi bahagian katil dan toilet.. haha.. Time sampai di front desk, just ambil kunci sebab busyra dah buat payment thru online maybank2u. Sangat mudah berurusan.. 

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Taraaaa.. ini ruangan tv berhadapan dengan katil. Part yang busyra suka semestinya cermin sakti yang besar gedabak tu. haha. Senang nak pakai tudung tak payah nak gaduh-gaduh. hehe.. Cermin banyak dalam hotel ni, ada lagi satu dekat bahagian dinding tepi toilet.. Memanjang ke bawah. busyra lupa pula nak snap pic.

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Ruangan tidur pula memang selesa. Ada 2 katil queen (tapi busyra rasa macam dia bagi yang king punya) sebab besar. Boleh tidur 3 orang sebenarnya untuk 1 katil.. Bahagian katil ni juga luas, cuma busyra tak snap pic untuk kedua-dua katil. Lighting tu penting, nyeyak tidur wehhh!

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Next! ruangan yang paling busyra concern kalau book hotel.. yes! toilet! Bukan nak puji ke apa la kan tapi toilet dia boleh tidur malam.. Bersih dan besar. Ada tab mandi, itu yang penting. haha. over! Then macam biasa la, mereka sediakan towel, sabun, ubat gigi, syampo sama macam hotel-hotel yang lain.. (nampak tak betapa gigihnya I ambil gambar toilet uolsss.. haha)

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Sempat lagi bergambar.. dalam toilet pun bolehhhh.. hahaha

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,

Ini pula suasana dari dalam bilik hotel.. Kuala Lumpur yang tak lekang dengan kenderaan. hehe. Okay korang, this hotel sangat recommended.. busyra bagi rating 4.6 / 5.. Lupa pula nak cakap, busyra buat tempahan haritu dengan Agoda.. RM520 untuk 2 malam. 

hotel review, silka hotel kuala lumpur, hotel selesa, silka hotel cheras,
(Sumber foro: Google)

Info lanjut untuk tempahan


7 comments:

  1. Cantik biliknya and toiletnya pun nampak sangat okay! Toilet tu penting tu nk tengok okay ke tak kan hehe Harganya pun cun. Boleh pilih hotel ni bila nak bercuti di Kl pulak hehe :)

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
  2. Selain keluasan dan keselesaan...kebersihan bilik airnya menjadi yang utama juga kan Busyra..lagi satu ruang untuk solat.

    ReplyDelete
  3. syok tu..sape tk suka tido hotel...mmg lena sbb bantal empukkk..yg best ada bathtub juga

    ReplyDelete
  4. besarnya! bilik cantik mcm ni buat malas nak keluar ni haha

    ReplyDelete
  5. cantik dan besar hotelnya...sesuai utk santai2...release tension..heheh

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved