Ticker

6/recent/ticker-posts

5 PERKARA BERMULA DENGAN "ANDAINYA"

Hi,


foto kredit: google

perkataan "andainya" ni memang senang untuk di ungkap tapi bila nak jadi kenyataan tu, uishh susah sangat. kadang tu ada perkara yang tak menjadi pun ada. yang tak logik dek akal manusia. tapi aku memang suka dengan ayat andainya sebab aku suka berangan! :p

okay 5 perkara kan, so let's!


1. Andainya aku boleh terbang, aku nak terbang keliling dunia (nak ke mekah, istanbul, dan paqissss)

2. Andainya aku ada duit banyak suatu hari nanti, aku nak buka rumah perlindungan anak-anak terbiar (pertubuhan kebajikan) sebab aku tengok ramai sangat anak-anak terbiar dekat luar sana. kesian. sedih tengok dorang.

3. Andainya boleh buat pilihan, aku nak kahwin dengan orang yang paling aku cinta! ermm. yang tu tak leh story sini. hahaha

4. Andainya dunia ni tak perlu naik kereta untuk kemana-mana. maksud aku kalau nak ke KL cuma masuk dalam pintu doremon tu then sampai. (pengaruh doremon!)

5. Andainya aku ada kuasa dekat dunia ni (macam menteri), aku nak arahkan semua orang bekerja cuti selama sebulan. so boleh enjoyy. hahahaha.


nampak macam tak logik. tapi biarlaaaa. bagi la chance aku nak berangan. haha. korang macam mana pulak? share la sini dengan aku.


Post a Comment

8 Comments

  1. Hehehe, bestlah berangan kan. Lari sekejap dari realiti yang menyempit ni.

    ReplyDelete
  2. Hahaha xpe dik. Mana tau andainya ini akan menjadi kenyataan suatu hari nanti :)

    Macam akak.. Emmmm 5 andainya ya.

    Akak buat satu entry juga boleh lepas tu akak letak link kat sini atau nanti adik baca trus kat blog akak? Boleh...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin kak reen. haha. boleh akak... buat la. nnti boleh busyra baca dan yg lain baca skali. :)

      Delete
  3. Bila baca pun boleh berangan sama-sama lah dgn busyra . Hihi..

    Salam perkenalan jugak dear . Done follow you.

    ReplyDelete
  4. No 4! No 4! Bestnya kalau ada pintu doraemon. Senang sangat. Tak payah keluar awal nak pergi keje yang pastinya. Dalam satu saat dah sampai. I wish. Hehe.

    ReplyDelete
  5. macam hampir sama je angan2 kita XD
    andainyaaa kannnn~
    bestnyaaa. hahahha :D

    ReplyDelete
  6. Andainya kak sha punya kuasa, kak sha nak hapuskan GST..
    Andainya kak sha pun duit berjuta-juta, Kak Sha nak tubuhkan sekolah yang mengajar anak2 mengikut kelebihan mereka..

    ReplyDelete