Ticker

6/recent/ticker-posts

CARA ORDER COFFEE DALAM 8 BAHASA UNTUK KAKI TRAVEL

Hai..


dalam entri kali ni aku nak share dengan korang 8 bahasa yang boleh digunakan masa korang travel dekat oversea... especially pada yang kaki travel tu, boleh la hafal dan hadam. hehe. tapi ini cara untuk order coffee je la.. sebab mostly kalau kita ke cafe or kedai biasa dekat oversea mesti akan order coffee.. orang sana mana la faham bahasa kita..so nak tak nak kita kena la hafal word2 yang biasa dan mudah di sebut. susah ke nak hafal? bagi yang kaki travel tu, tak susah mana pun korang nak hafal, sebab kawan aku pun salah seorang kaki travel jugak. before nak ke oversea, dia akan study word2 yang mudah dan selalu digunakan di negara orang. so let's!







sumber: http://etoninstitute.com/

Post a Comment

10 Comments

  1. Susah la nak hafal words baru and tak pernah guna ni haha. takpelah duduk dalam Malaysia jelah macamni (lol malas punya pasal)

    ReplyDelete
  2. Alamak terkial lidah nak sebut, ada yang tak reti terus. Hahahaha. Post ni sesuai untuk coffee addict, ceq baby lagi minum susu je :P

    ReplyDelete
  3. Info berguna ni... senang nak order kopi... kalau diaorang tak faham, buat bahasa badan je.. hehe

    ReplyDelete
  4. Terbelit lidah nak menyebutnya ni tambah lagi kalau bahasa French. Fuhh terngeliat lidah. haha. Tunjuk gambar jela busyra. Senang sikit :D

    ReplyDelete
  5. Kak Ana guna Google Translate je Busyra 😅. Hafal a few words jer.

    ReplyDelete
  6. bagus perkongsian ini. senang nak melancong ke luar negara nanti :D

    ReplyDelete
  7. This is awesome. Memang terbaiklah entri ni. Saya pasti ia akan berikan manfaat pada kaki travel.
    ..
    p.s: Saya perlukan komen anda di entri ini -
    Kerja Dari Rumah Dengan iLancee . Terima kasih ye.

    ReplyDelete
  8. Hi Busyra,

    Aha! Nice one. Thank you for sharing this. Boleh guna bila travel. Takut pula kan nak order coffee tapi sebab tak tahu bahasa diorang (orang tu pula tak faham English), kang teroder benda lain pula. LOL

    Best regards,
    www.pojiegraphy.com

    ReplyDelete
  9. Boleh buat rujukan :) Yg reti sebut pic no satu je (hahahhahah)

    ReplyDelete