Guna Canva buat design poster Content Writer

Sunday, June 09, 2024

Content Writer, belajar buat Canva,

Hai korang.. Lately ni Canva banyak bantu aku dalam design. Selalunya aku guna Adobe Photoshop atau Illustration untuk design semua kerja.. Kalau korang seorang yang kreatif, dengan Canva pun boleh design poster menarik.. Contohnya kalau korang company tudung, then kena design berpuluh-puluh warna tudung yang ada.. Haaa dengan Canva mudah je korang. Just masukkan gambar, edit sikit.. siappp.

Untuk memudahkan korang, lebih baik design dalam laptop. Boleh je kalau pakai phone pun cumanya tak feel. Korang memang kena guna laptop or komputer kalau nak dapatkan result yang lebih cantik..

Cuba korang tengok design poster untuk content writer yang aku buat ni.. Just masukkan details kita je, edit sikit ikut kreativiti sendiri..

Content Writer, belajar buat Canva,

Korang pun nak? ye.. korang boleh je buat sendiri.. Ikut taste korang, nak warna apa, susunan nak macam mana.. Sebelum nak guna Canva, korang kena sign up dulu. Aku guna gmail je untuk sign up, tak perlu susah-susah nak create akaun lain..

Nak design macam ni tak sampai 10 minit dah siap.. Untuk korang yang nak tambah side income tu boleh lah buat poster macam ni untuk approach client.. 

Semoga bermanfaat buat semua

2 comments

  1. Dulu saya rajin juga guna Canva untuk paparan gambar masakan di blog. Macam dah lama tak jengok Canva....

    ReplyDelete
  2. Canva ni memang BFF Lenne semenjak jadi freelance writer and business owner. Siap upgrade ke Canva Pro sebab worth it! :)

    Lenne | lennezulkiflly.com

    ReplyDelete