Sedap juga Snow Doh-Nut di Tehyeish Cafe Sik

Thursday, June 20, 2024

Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,


Hai semua..

Sehari sebelum Raya Aidiladha, aku dan kakak singgah ke Tehyeish Cafe Sik.. Viral haritu di tiktok, jadi apa kata kita cuba sendiri.. Sedap ke idok rasnaya.. Kecoh di Sik, haaa owner buka pulak cawangan baru di Padang Serai Kulim.. Rezeki dorang, alhamdulillah..

Kakak aku memang penggemar pastri.. Jadi mana-mana cafe yang ada pastri pasti dorang nak cuba.. Ini kali ketiga dah dorang sampai.. Aku je baru kali pertama. haha. Banyak juga menu di sini. 


Caramel Macchiato Iced - 4/5
Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Caramel Doh-Nut with Chezze - 4/5
Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Snow Doh-Nut - 4.5/5
Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Pistachio Doh-Nut - 4/5
Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Sandwich croissant - 4/5
Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Bagi aku semua menu yang aku order ni semua sedap.. Tapi paling sedap Snow Doh-Nut.. Lembut sangat.. Bagi penggemar manis, korang boleh pilih Caramel Doh-Nut. Kakak aku ada order coffee juga, Aku lupa nama dia.. Serius sedap! Tak sempat nak snap gambar, kalut dengan budak-budak ni..

Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

Ruang yang selesa untuk mengopi dan sembang santai seisi keluarga..

Tehyeish Cafe Sik, caramel donut, pistachio donut,

📍Pekan Sik, 08200 Sik, Kedah

⏰Buka setiap hari kecuali Selasa  (10.00 pagi - 9.00 malam)

5 comments

  1. Eishh tengok sandwich crossaint tu nampak sedap laaa .

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap pulak donut tu....terutamanya snow doh-nut.

    ReplyDelete
  3. Tak sabar nak balik utara huhuu.. boleh singgah sini..

    ReplyDelete
  4. pistachio donut tu nampak sedap

    ReplyDelete
  5. Semuanya keliatan sedaaap memang 😍😍. Saya pun penggemar pastry. Jadi kalo ada kafe yg sekaligus jual pastry, dah pasti saya coba 😍😁

    ReplyDelete