Kopi RM3 tepi 7 Eleven Samila Beach, Songkhla

Monday, July 01, 2024

Samila Beach, Songkhla, kopi sedap di Hatyai,

Hai semua..

Jumaat lepas aku pergi Thailand dengan kawan-kawan, 2 hari 1 malam.. Banyak entri akan menyusul ye. hehe.. Penuh gallery simpan banyak gambar nak story disini.. Memang agak padat satu hari nak pergi semua tempat.. Salah satunya adalah Samila beach. Tempat wajib untuk korang kalau nak ke Thailand.

Samila Beach, Songkhla, kopi sedap di Hatyai,

Samila Beach, Songkhla, kopi sedap di Hatyai,

Aku jumpa satu gerai kopi yang harganya hanya RM3 saja.. Teruja aku bila dapat kopi dengan harga yang berbaloi. Bagi aku, rasanya yang sedap tak setanding dengan harga murah macam ni. Tak manis sangat dan tak pahit sangat.. sesedap rasa.

Selain dari kopi.. teh ais dan green tea pun ada!

Samila Beach, Songkhla, kopi sedap di Hatyai,

Lokasi kedai akak ni mudah je, korang cari 7 Eleven, haaa sebelah dia.. Aku pun tak tau nama gerai akak ni apa, sebab gerai biasa tepi jalan.. tapi rasa dia macam harga RM9..

Samila Beach, Songkhla, kopi sedap di Hatyai,

Korang tau tak, time kami sampai sini kan banyak betul bas.. Rupanya tourist dari Indonesia.. Aku suka tengok dress up dorang. Nampak lain dari yang lain. Cara pakai tudung pun lain dengan orang kita. 

9 comments

  1. Bestnya! Rindu nak repeat gi Thailand lagi.

    ReplyDelete
  2. lady suka pantai ni... meriah dan sangat indah...

    ReplyDelete
  3. nampak sedap, yang jual pun manis jer senyuman nya hehe :)

    ReplyDelete
  4. ye...panggil saya ke tu? nama ammi sharmila tp dulu masa sekolah ada kawan cina panggil samila

    ReplyDelete
  5. Hatyai memang syurga makanan dengan harga rendah tak masuk akal orang Malaysia huhu

    ReplyDelete
  6. Kira murahlah harganya di tempat pelancongan terkenal seperti itu

    ReplyDelete
  7. bestnya dapat enjoy kopi murah dan sedap. kalau bab tudung, bila tengok tutorial boleh nampak ada beza style untuk setiap negara

    ReplyDelete
  8. Ntah kenapa minuman di Thailand memang rata2 sedaaap 😍😍😍👍. Jarang saya jumpa minuman tak sedap kalo pergi sana 👍. Jadi rinduuu pula ke Thailand lagi 😁

    ReplyDelete