Lot 21 Coffee & Chill | Cafe Hipster di Pekan Cina Alor Setar

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Lot 21 Coffee & Chill | Cafe Hipster di Pekan Cina Alor Setar | Banyak lagi sebenarnya cafe di Alor Setar yang belum pernah sampai.. di area Pekan Cina ni memang banyak cafe hispter. Macam-macam jenis tema yang dorang ketengahkan.. Ada cafe yang warna pastel-pastel gitu.. Tapi untuk Lot 21 Cafe ni memang nampak elegen sebab warna cafe bertemakan hitam dan putih. guna pulak kerusi kayu.. sumpah cantik!


Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,
sumber foto: google


Biasalah bila sewa lot kedai macam ni memang agak sepit sikit. tapi so far okay je sebab penyusunan kerusi semua kemas. busyra tak ambil banyak sangat gambar cafe. dekat luar cafe pun boleh duduk. cuma masa busyra sampai hujan renyai-renyai. so terpaksa duduk dalam. kalau tak hujan duduk luar lagi best sebenarnya.. sambil pulak minum caramel latte! fuhh layan.. hehe

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Makanan yang busyra & the geng order Aglio Olio, Spaghetti Carbonara & Homemade Meatball! Untuk air pulak tak sempat nak snap proper sebab lapar sangat time ni. hehe.. air caramel latte, latte & ice lemon tea..


Aglio Olio

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Macam biasa lah seorang busyra akan order aglio olio bila ke mana-mana cafe baru.. hehe. Portion banyak juga cumanya kurang pedas.. maybe next time kalau busyra nak order kena request nak pedas. seafood pun dorang letak banyak.. udang dan sotong. rasa creamy sikit. tapi sedap. dorang tabur cheese..  Rating 7.5/10

Spaghetti Carbonara

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Sedap! tu je busyra boleh cakap. hehe. sebab kuah dia tak terlalu pekat dan tak terlalu cair. sedang-sedang je.. macam biasa lah portion dia banyak dan chicken slices pun banyak.. memang spaghetti carbonara orang tak letak real daging kan.. maksud busyra kedai memana pun busyra p semuanya letak chicken slices je. tak tau la pulak kalau korang pernah jumpa yang lain dari lain.. tapi sedap je macam ni pun.. Rating 7/10.. 

Homemade Meatball

Cafe Hispter di Kedah, Cafe Sedap di Alor Setar, resepi aglio olio, spaghetti carbonara, homemade meatball, Kedai makan western di alor setar, Cafe Hipster Sungai Petani,

Ada 6 ketul meatball.. besar-besar juga. Cuma kuah yang diberi sikit, just tuang atas meatball tu je.. agak masin sikit meatball nya.. tapi masih ada rasa sedap tu.. kalau kuah diberi asing, lagi okay.. baru dapat rasa.. daging tu dimasak dengan sempurna.. lembut! Rating 6/10


So far so good.. Ada sedap dan ada kurang sedap tu normal untuk semua kedai makan.. layanan dorang pun bagus je.. cuma kalau nak order kena ke kaunter sendiri.. Harga nya pulak busyra terlupa nak snap pic menu.. hehe.. tapi korang tau je la harga cafe kan.. 


Baca Ini: Lunch Black Canyon, Aman Central | guna Apps Food Panda


Waktu Operasi: 1 tengahari - 11 malam (Tutup Rabu)

Alamat:  No 6 Pekan Cina , Taman Persisiran Tanjung Charli, 05000 Alor Setar, Kedah, Malaysia

6 Comments

  1. Mana tau akak ke Kedah. Haa boleh singgah.

    ReplyDelete
  2. Akk balik Kedah baru ni singgah pekan Rabu je, port wajib.
    Nx time ada masa mungkin boleh ke sini.

    ReplyDelete
  3. Cantik cafe ala industrial. Mewah nampak spaghetti aglio olio tu. lagi banyak rencah lagi sedap.

    ReplyDelete
  4. Nampak menyelerakan hidangan-hidangan tu semua. Cara plating pun cantik.

    ReplyDelete
  5. oglio olio tu Kak Sha tak lepas2 lagi nak kasi jadi... kena makan kedai jela kalau nk sedap... sama laa kita kalau boleh nak pedas2.. baru tambah selera

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post