Ticker

6/recent/ticker-posts

Lunch Black Canyon, Aman Central | guna Apps Food Panda

Black Canyon Aman Central, Black Canyon Alor Setar, Salted Fish Fried Rice, Mango Salad, Stir-Fried Prawn and Chicken, Pad Kra Praw,

Lunch Black Canyon, Aman Central | guna Apps Food Panda | Sejak dah boleh dine-in ni, makin rasa takut pulak.. Siapa je kan tak rindu nak makan dekat luar.. Even busyra dah complete 2 dose tapi still tak berani. Kedepan nanti tak tau la macam mana. Berdoa supaya keadaan  kembali pulih macam biasa. Food Panda memang antara pilihan pertama busyra kalau nak buat tempahan. Tak kisah la samaada di rumah atau di office..


Lunch minggu lepas terasa nak makan Black Canyon disebabkan dah lama sangat tak makan menu favorite busyra. Pad Kra Praw! Korang yang tak pernah makan, should try! seriously busyra suka sangat.. Boleh je kalau nak terus ke aman central dan order kat sana.. Jimat. Tapi kalau fikir balik sama je sebenarnya.. minyak nak ke sana dan malas nak gerak. hahahha. kalau food panda dia sampai depan mata. hehe


"Pad Kra Paw" Minced Chicken with Hot Basil and Fried Egg served with Rice

Black Canyon Aman Central, Black Canyon Alor Setar, Salted Fish Fried Rice, Mango Salad, Stir-Fried Prawn and Chicken, Pad Kra Praw,
Set nasi putih, telur mata & lauk isi ayam, cili padi dan daun basil.. 
Pedas, Manis, Masin (semua cukup)..  Portion banyak, kenyang untuk seorang makan
Rating : 9/10
Harga : RM13.09

Combination of Stir-Fried Prawn and Chicken, with Chili Gravy served with Rice

Black Canyon Aman Central, Black Canyon Alor Setar, Salted Fish Fried Rice, Mango Salad, Stir-Fried Prawn and Chicken, Pad Kra Praw,
Set nasi putih & lauk isi ayam, udang dan dicampur dengan telur pecah.. 
Rasa semua cukup, ada rasa herba sikit je but still sedap..  Portion banyak
Rating : 8/10
Harga : RM14.19


Mango Salad

Black Canyon Aman Central, Black Canyon Alor Setar, Salted Fish Fried Rice, Mango Salad, Stir-Fried Prawn and Chicken, Pad Kra Praw,
Mangga muda yang tak masam.. ada kacang tanah dan gajus. Rasa kuah yang masam, manis, masin.. Perfect! Portion banyak.. Rasa dia kalah kedai pattani tau! 
Rating : 9.5/10
Harga : RM14.19


Salted Fish Fried Rice

Black Canyon Aman Central, Black Canyon Alor Setar, Salted Fish Fried Rice, Mango Salad, Stir-Fried Prawn and Chicken, Pad Kra Praw,
Rasa ikan masin campur pedas cili, Memang kena! disertakan dengan bawang dan kacang. tapi busyra terlupa nak snap pic.. Korang kalau nak pedas kena request tau! Those yang tak suka masin, jangan order.. hehe
Rating : 8/10
Harga : RM14.19

Overall memang puas hati.. harga kena dengan rasa! memang akan repeat & repat lagi.

p/s: harga yang busyra nyatakan tu adalah harga dari food panda. Maybe kalau beli sendiri lebih murah.


Baca Ini : Chicken Mango Tersedap di Alor Setar

Baca Ini : Salted Caramello Cappuccino Iced di Richiamo Coffee

Post a Comment

11 Comments

  1. Mudah dengan foodpanda, nampak sedap semua sajian

    ReplyDelete
  2. Sedapnya.. Dkt penang.. Dah tutup.. Akak suka yg udang pedas tu.. Sedap sgt rasa

    ReplyDelete
  3. Pernah makan pad kra paw ni memang kena dengan citarasa ccl . Entah bila boleh pergi jalan2 kat aman ni

    ReplyDelete
  4. Kecur tengok kerabu mangga tu. Tak pernah lagi makan menu black canyon. Perasan gak ada dalam foodpanda. Next time lah cuba.

    ReplyDelete
  5. Favourite juga Black Canyon. Boleh order complete dish kan, feeling-feeling makan kat kedai jugak lah, cuma tak perlu bersiap untuk keluar..hehe

    ReplyDelete
  6. Order dan tunggu. Meikmati. Semua nampak lazat je.

    ReplyDelete
  7. Antara restoran fav tp kt penang dh tak ada. Kerabu mangga tu jd pilihan

    ReplyDelete
  8. Lama dah x makan kat Black Canyon...selalu pergi ngan Dania...sejak Pandemic memang tak pernah pergi lagi dah....

    ReplyDelete
  9. Black canyon punya tom yum sedap ilerrrr. Ishh teringat2 dah ni. nak pergi takutt. nak delivery tak ada sini food panda

    ReplyDelete