Sedap betul Chicken Salad di Bitter Cafe Alor Setar

cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

Sedap betul Chicken Salad di Bitter Cafe Alor Setar | Makan-makan di cafe lagi guysss! Kalau boleh kita jelajah semua cafe yang ada di Kedah.. Tapi tu lah area Alor Setar pun tak habis lagi, hehe.. di Sungai Petani lagi banyak! slowly but surely.. haaaa gituewww. haha


Cafe ni agak tersembunyi sikit. Maksud aku, tak terletak berhadapan jalan utama.. Korang kena masuk area kopitiam baru nampak.. orang alor setar mesti tau kopitiam kat mana.. tak pernah lekang dengan orang, sentiasa penuh. btw lupa nak ambil gambar depan kedai.. dalam cafe ja aku sempat ambil. Apa yang aku pelik kedai ni tak ada orang.. padahal makanan dia sedap! serius.. maybe ramai yang masih belum tau sebab cafe ni baru je buka Mac 2022.


Sedap betul Chicken Salad di Bitter Cafe Alor Setar

cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,
Cafe yang minimalis. Cantik je tengok!

cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

Kami terus order.. Servis dorang cepat jugak. Mungkin sebab tak ada orang sangat. tapi okay lah kan, waiter nya pun bagus. baik je! Total untuk semua makanan di bawah termasuk air RM91 macam tu. aku ingat-ingat lupa sebab resit dah hilang. siapa suruh buat entri blog lambat. padan muka! haha


Spaghetti Carbonara with Chicken Popcorn

cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

First time aku jumpa cafe yang menggunakan isi ayam sebenar dalam spaghetti carbonara.. selalunya chef akan letak chicken slice je.. dah la letak chicken popcorn lagi! memang bahan-bahan dalam ni banyak sangat.. bab rasa pulak, creamy tu of course lah kan, cumanya kurang masin sikit je.. rasa creamy tu lebih banyak.. but so far okay lah.. kawan aku cakap sedap je..

Rating: 3.8/5🌟


Spaghetti Aglio Olio Prawn
cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

menu ni aku suka! Antara cafe yang buat spaghetti aglio olio sedap. Udang pun banyak dan rasanya memang sedap lah.. tak dapat nak explain. tapi aku suka. cuma oily tu biasa lah kan. nama pun aglio olio. pedas, manis, masin semua cukup!

Rating: 4.5/5🌟

Spaghetti Tomyam
cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

Haaa menu ni lain dari yang lain.. tak semua cafe ada menu Spaghetti Tomyam.. rasanya perfect! macam aglio olio jugak, semua cukup rasa, manis, masin, masam pes tomyam tu.. dorang guna spaghetti urat halus.. 

Rating: 4.5/5🌟

Chicken Salad
cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

Sedappp! chicken tu di grill dan masak dengan sempurna.. rasa perapan ayam tu yang sedap bila digabung dengan mayonis tu.. perghhhh! tak ada komen sangat untuk menu ni.. nanti pasti aku repeat lagi!

Rating: 5/5🌟


cafe cantik alor setar, chicken salad, spaghetti tomyam, spaghetti aglio olio, cafe best di alor setar, bitter cafe,

Baca Ini: Chicken Chop di Overstepped Cafe Sungai Petani memang betul-betul padu!


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) 4:00 p.m - 11.00 p.m

Alamat: 66 & 67, 2nd Floor, Pekan Simpang Kuala, 05400 Alor Setar, Kedah



*untuk entri-entri seterusnya kata ganti nama diri (busyra kepada aku).. sebab lebih selesa. 

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post