Chicken Chop di OverStepped Cafe Sungai Petani memang betul-betul padu!

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Chicken Chop di Overstepped Cafe Sungai Petani memang betul-betul padu! | Dulu busyra pernah dapat job review di Overstepped Cafe ni, tahun 2018.. Bulan lepas baru berkesempatan pergi sekali lagi.. (baru dapat update hari ni).. haha! haihhh busy plus malas nak menaip! Busyra tak sangka menu chicken chop dorang memang sedap.. 


Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Suasana kedai dia memang best.. tapi gambar kedai busyra terlupa nak snap.. hehe, excited sangat nak order sampai terlupa.. time ni pulak perut lapar, duduk terus tengok menu.

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Time ni busyra confuse nak order samaada oriental chicken chop ataupun blackpepper grilled chicken. tapi disebabkan ada tanda recommended. terus order menu tu!


Oriental Chicken Chop (RM13.90)

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Macam busyra cakap tadi, sos dia memang sedap! tak pernah lagi rasa dekat tempat lain.. bukan rasa blackpepper tau, tapi baked bean sauce.. ada fries & coleslaw jugak! harga yang sangat berpatutan. tengok dalam gambar nampak kecil ja ayam tu, hakikatnya besar.. serius kenyang bila makan! tengok gambar di bawah, busyra zoom in lagi. hehe

Rating: 5/5🌟

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,


Chicken Omelette with Carbonara (RM13.90)

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Menu kedua pun ada tanda recommended jugak! kombinasi telur, sos carbonara dan cheese memang mantop! kena sangat.. cuma tak boleh makan banyak lah, muak jugak. tapi sedap.. chef dia memang pandai masak.. menu ni busyra tak pernah rasa lagi dekat mana-mana cafe area utara.. 

Rating: 5/5🌟

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Air pulak busyra order macam biasa.. p lah mana-mana cafe pun kalau ada menu salted caramel latte confirm akan order sebab nak compare dengan cafe-cafe lain.. hehe.


Salted Caramel Latte Iced (RM10++)

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

Terlupa dah harganya berapa.. tapi dalam RM10 keatas la.. gelas dia besar, memang puas minum. rasanya sedap cuma pahit terlebih sikit.. hehe.. kalau busyra yang penggemar coffee masih boleh diterima, sebab sebelum ni pernah try yang lagi pahit dari ni..

Rating: 4/5🌟

Sungai Petani, resepi chicken chop, cafe viral di kedah, cafe sedap di sungai petani,

So korang yang nak rasa makanan yang sedap-sedap, cuba la ke OverStepped Cafe.. sangat recommended! cuma menu lain busyra belum cuba lagi lah.. maybe next time..


Baca Ini: More by Arang Coffee | Cafe Hipster Penang


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) boleh rujuk di google

Alamat:  No.5 Tingkat 1, Jalan Perdana heights 1/1, Perdana Heights, Perdana Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah

5 Comments

  1. Betul betul sedap ni dua dua menu 5 stars over 5. Chicken Omelette with Carbonara tu tempting tengoknya. Salted caramel latte tu pun buat kita rasa nak order jugak.

    ReplyDelete
  2. wah lama betul x pergi sg petani, kalau pergi nanti boleh try makan sini.

    btw, tq follow Atul. Done follow back. Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  3. Bila fuul mark tu maksudnya sedap la tu. In sya Allah bila ke sana boleh la akak cuba.

    ReplyDelete
  4. Lamanya tak singgah sini.
    Hu3.
    Tengok menu2 ni terus auto lapar. Tambah2 yang ommelette tu.

    ReplyDelete
  5. nampak sedap semuanya. kalau terlajak kaki ke SP bolehlah singah

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post