Nasi Ayam Gesek Dua Benua Alor Setar

ayam gesek dua benua alor setar, nasi ayam penyet,

Nasi Ayam Gesek Dua Benua Alor Setar | Sekarang ni memang famous dengan nasi ayam gesek ataupun penyet.. Tapi yang membezakan kedai mana yang sedap adalah ayam dan sambalnya.. kalau sambal tak padu, tak sedap lah jawabnya.. Kedai ni viral di facebook page jalan-jalan cari makan alor setar.. Aku ingatkan dorang hanya buka gerai tepi jalan untuk bungkus saja.. rupanya memang boleh makan di kedai.. 


ayam gesek dua benua alor setar, nasi ayam penyet,

ayam gesek dua benua alor setar, nasi ayam penyet,

ramai jugak yang makan dekat sini.. aku makan time lunch waktu kerja.. kedai dia agak luas dan selesa.. mudah je nak cari sebab tepi jalan..

ayam gesek dua benua alor setar, nasi ayam penyet,

Sedap sangat! ada dua sambal (sambal merah dan hijau).. portion nya pun sederhana, tak banyak sangat dan tak sikit sangat.. ayam pun dimasak dengan sempurna.. harganya RM8. korang wajib cuba yang duduk kedah.. aku pasti repeat lagi lepas ni..

Rating: 4.5/5🌟


Baca Ini: Lot 21 Coffee & Chill | Cafe Hipster di Pekan Cina Alor Setar


Waktu Operasi: Buka setiap hari (bergantung pada perubahan semasa) 10:00 a.m - 5:00 p.m

Alamat:  Jalan Sultanah Sambungan, 05710 Alor Setar, Kedah

3 Comments

  1. portion berbaloi dgn hrga. klau sambal sedap, mmg repeat lg la kan..

    ReplyDelete
  2. wahh ada 2 sambal. nampak sedap!

    ReplyDelete
  3. Wahhh.. kalo sy ke Kedah.. mmg pergi ler mkn sini.. nmpk sedappp tuhh.. huhu..

    ReplyDelete
Post a Comment
Previous Post Next Post