TOPUP TAK DAPAT, DUIT PUN HILANG DI AKAUN MAYBANK2U


sapa tak gelabah, nak topup rm53, bila dah tekan klik proceed tengok2 web maybank2u ter logout sendiri.. then, log in balik, duit dari akaun dah tolak tapi no pin topup tak dapat. :( rm53 tu bagi aku sangatlah besar, sebab bukan rm5 ye, huhu.. nak dijadikan cerita bila dah jadi macam tu, aku punya lah tak tengok dulu baki akaun, terus pergi tekan lagi sekali pembelian pin topup. yang latest tu berjaya. bila dah berjaya aku ingatkan yang sebelum tu da apa apa la kan. bila cek kat akaun, duit melayang rm106. huahua.... padahal nak beli topup rm53 ja.. hmm. dah la aku guna maybank2u tu time malam semalam. so nak call maybank hotline pun tak boleh, nak bercakap dengan operator maybank. tak pe la kan, "cakap dalam hati tunggu esok lah baru call" 

dan pagi ni terus call maybank. cakap punya cakap, operator maybank cakap saya boleh bantu cik. rupanya senang ja. aku yang tak pernah tau. haha. bagi yang nak tengok history pengeluaran duit dan no reload pin kalau korang dah beli tapi tetiba ada problem internet ke kan. just pergi dekat sini...

so topup aku jadi rm106. tak pasal2 duit habes dalam akaun. huhu. tapi aku harap korang rujuk sini dulu, before buat keputusan beli no pin topup baru ya. pengajaran jangan jadi macam aku,, 




tengok dalam bulatan warna kuning tu ya.. itulah no pin topup yang semalam tak dapat tu. harap entri ni dapat membantu korang time jadi macam ni. benda nak jadi kan, sebab aku tak da la selalu beli topup kat maybank2u. tapi kat sini memang senang kalau nak beli topup. semua dihujung jari, heee

Assalamualaikum..

5 comments:

  1. so, sis no pin yg mula2 x dpt tu masih valid ke? masih boleh pakai?

    ReplyDelete
  2. ooo..dia bagi no pin dalam history tu ye..baru tau :)
    info berguna ni :)

    ReplyDelete
  3. klau dya pun mcm mrh jgk.. sbb topup xdpt tp duit kne tolk.. hihi..dya suka lgi topup on9..hehe..

    ReplyDelete
  4. Cik akak biasa.guna cimb click.dik..
    Kekadang merapu macam nie.juga...
    Syukur.jadi topup..hahaha..kalau hilang tanpa jejak...lagi syahdu..

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2015/10/jom-sembang-blogger-hari-2-bersama-44.html?m=1

    ReplyDelete
  5. suke maybank sebab custmer service die laju, klu bank lain lembap kemain huhu

    Jom Terjah : Trend Popular Berfesyen Dan Bergaya Jejaka Masa Kini! :)

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-