RESEPI AIS KRIM VANILLA OREO


Akhirnya berjaya jugak buat aiskrim! banyak sangat post entri blogger2 yang buat aiskrim baru2 ni.. rasa teringin. dan tq pada yang sudi kongsikan resepi! okay jom tengok aku pulak buat aiskrim. jadi ke tak, hee..






siap! masuk dalam peti sejuk. tunggu beku! malam ni, baru boleh makan. btw aku nak kongsi jugak resepi dekat korang. bahan2 yang mudah dan murah!

1. 1 tin susu cair
2. 4 sudu besar susu pekat
3. ovalett
4. esen vanilla
5. 1 biji telur
6. oreo

okay! selamat mencuba..

15 comments:

  1. Macam sedap jeee, boleh suruh mak cuba HAHAHA :D

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tahniah...ermmm mesti sedap ni...terbaiklah...nanti boleh buat lagi...

    ReplyDelete
  3. nice sharing blm pernah buat sndiri lagi.
    anak msk 2 thn ke atas nnti blh la buat
    homemade ice cream ni.pastu makan sesama hihihi

    ReplyDelete
  4. zizie pernah cuba.. tp menjadi sebab letak ovellete sikit sgt..

    ReplyDelete
  5. wah! nampak mudah dan menarik. yummy!

    ReplyDelete
  6. nampak simple je..tp nak buatnya tak tahu la bileee..hehe

    ReplyDelete
  7. Sedap... tapi, orang kat rumah minat ais krim macam ni..

    Hari tu buat, orang yang buat yang kena habiskan.. T_T

    ReplyDelete
  8. Teringin nak buat. Tapi, tak terbuat2 lagi. :P

    ReplyDelete
  9. nak buat senang je..nak cari RAJIN tu susah..haha btw, nmpk yummy! ;D

    ReplyDelete
  10. sedap jgk...boleh la try nnt...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, sedapnya ada eskrim..buat utk kmaz ke tu..kmaz pun dh lama xbuat eskrim ni..asik duk beli je..

    ReplyDelete
  12. Salam singgah!

    Pernahlah sekali akak buat aiskrim sendiri lepas tu pun kena makan sendiri sebab tersalah pilih perisa yang anak-anak tak berapa suka ^_^ Bila baca entri ni tetiba teringat pulak nak buat aiskrim tapi takpalah, kita buat untuk azam tahun depan ajelah!

    ReplyDelete
  13. dapnyeeee.. skarang buat sendiri lagi terjamin bab2 halal..

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-