Saturday, November 07, 2015

RESEPI AIS KRIM VANILLA OREO


Akhirnya berjaya jugak buat aiskrim! banyak sangat post entri blogger2 yang buat aiskrim baru2 ni.. rasa teringin. dan tq pada yang sudi kongsikan resepi! okay jom tengok aku pulak buat aiskrim. jadi ke tak, hee..






siap! masuk dalam peti sejuk. tunggu beku! malam ni, baru boleh makan. btw aku nak kongsi jugak resepi dekat korang. bahan2 yang mudah dan murah!

1. 1 tin susu cair
2. 4 sudu besar susu pekat
3. ovalett
4. esen vanilla
5. 1 biji telur
6. oreo

okay! selamat mencuba..

Share

Related Post

RESEPI AIS KRIM VANILLA OREO
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Keep in touch! Subscribe with your email to get the updates to your email inbox.

15 Readers ♥

Tulis Readers ♥
avatar
November 8, 2015 at 6:21 AM

Macam sedap jeee, boleh suruh mak cuba HAHAHA :D

Reply
avatar
November 8, 2015 at 9:54 AM

Alhamdulillah tahniah...ermmm mesti sedap ni...terbaiklah...nanti boleh buat lagi...

Reply
avatar
November 8, 2015 at 11:18 AM

nice sharing blm pernah buat sndiri lagi.
anak msk 2 thn ke atas nnti blh la buat
homemade ice cream ni.pastu makan sesama hihihi

Reply
avatar
November 8, 2015 at 2:39 PM

zizie pernah cuba.. tp menjadi sebab letak ovellete sikit sgt..

Reply
avatar
November 9, 2015 at 9:40 AM

wah! nampak mudah dan menarik. yummy!

Reply
avatar
November 9, 2015 at 10:35 AM

nampak simple je..tp nak buatnya tak tahu la bileee..hehe

Reply
avatar
November 9, 2015 at 12:40 PM

Sedap... tapi, orang kat rumah minat ais krim macam ni..

Hari tu buat, orang yang buat yang kena habiskan.. T_T

Reply
avatar
November 9, 2015 at 12:45 PM

Teringin nak buat. Tapi, tak terbuat2 lagi. :P

Reply
avatar
November 9, 2015 at 3:19 PM

nak buat senang je..nak cari RAJIN tu susah..haha btw, nmpk yummy! ;D

Reply
avatar
November 9, 2015 at 7:59 PM

sedap jgk...boleh la try nnt...

Reply
avatar
maz
November 10, 2015 at 1:00 AM

Assalamualaikum, sedapnya ada eskrim..buat utk kmaz ke tu..kmaz pun dh lama xbuat eskrim ni..asik duk beli je..

Reply
avatar
November 13, 2015 at 4:12 PM

Salam singgah!

Pernahlah sekali akak buat aiskrim sendiri lepas tu pun kena makan sendiri sebab tersalah pilih perisa yang anak-anak tak berapa suka ^_^ Bila baca entri ni tetiba teringat pulak nak buat aiskrim tapi takpalah, kita buat untuk azam tahun depan ajelah!

Reply
avatar
November 22, 2015 at 5:58 PM

dapnyeeee.. skarang buat sendiri lagi terjamin bab2 halal..

Reply