Monday, February 1, 2016

TIPS PEMILIHAN TUDUNG BERDASARKAN WARNA KULIT

Assalamualaikum..

hai, aku nak kongsikan sedikit mengenai pemilihan warna tudung dengan kulit korang. kadang tu rasa tak match sesetengah tudung dengan warna kulit kita kan. nak pakai hitam, eh tak gelap sangat ke? nak pakai pink, eh tak terang sangat ke? last2 nak pilih tudung pun dekat sejam. hehe. so, jom tengok tips dekat bawah ni. 


sumber google

Pemilihan tudung berdasarkan warna kulit memberikan kesan di dalam penampilan seseorang. Ia boleh sama ada membuatkan si pemakai kelihatan kusam, ceria, muda, tua dan sebagainya.

Kulit sawo matang – Warna-warna hijau dan kuning atau terbitan daripada keduanya akan membuatkan anda kelihatan lebih cerah dan menaikkan seri wajah anda.

Kulit kuning langsat – Gayakan tudung berwarna biru, ungu violet dan pink akan menyerlahkan lagi keserian wajah. Sementara tudung berwarna hijau dan kuning harus dielakkan supaya tidak kelihatan kusam dan kurang bermaya.

Kulit putih – Pakailah tudung berwarna hijau, ungu dan lavender untuk wajah yang lebih segar. Tudung berwarna merah jambu, merah hati atau merah gelap akan membuatkan anda kelihatan pucat.

sumber dari blog butikdelisha

4 comments:

  1. Terima kasih...nice tips...sangat membantu...

    ReplyDelete
  2. nice tips.. terima kasih byk2 :)

    ReplyDelete
  3. Wardah pun kdg2 main pakai aje. Boleh digunakan nnty tips ni. Insya allah

    ReplyDelete

Disclaimer

"Ini adalah blog peribadi. Semua kandungan yang disediakan di blog busyratakiyudin ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Sebarang pendapat yang ditulis di sini adalah dari pemilik blog sendiri dan tidak melibatkan mana-mana pihak lain kecuali jika ada nama pemilik lain yang di nyatakan.

Sebarang print screen atau copy paste terhadap blog ini adalah dilarang kecuali dengan keizinan pemilik blog. Pemilik blog akan mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian diambil oleh pihak lain dengan sewenangnya. Terima Kasih.."

Copyright © BUSYRA TAKIYUDIN Template by Azhafizah