KENAPA KITA PERLU BERWUDHU SEBELUM TIDUR?

Selamat malam semua. before tidur aku sempat lagi untuk update entri, sebab time aku scroll twitter tadi terjumpa this photo..



kenapa kita perlu berwudhu sebelum tidur? okay ini pendapat aku. simple dan mudah!

1. Tubuh kita akan rasa rileks dan nyaman selepas ambil wudhu/ bebas dari segala kuman yang ada sebabnya air wudhu adalah air suci.

2. Wudhu adalah ubat yang paling mujarab untuk cerahkan/ putihkan kulit kita. tak ada tandingannya dengan segala produk kecantikkan di dunia ni.

3. Bila kita sentiasa dalam wudhu, malaikat akan sentiasa mendoakan kita

4. Semakin mendekatkan diri kita dengan Allah

5. Jantung kita akan sentiasa dalam keadaan tenang

6. Jika kita mati dalam tidur, kita dianggap mati syahid


Jadi sentiasalah berwudhu kerana banyak kelebihan dan manfaatnya. selamat malam semuaaa..

2 comments:

  1. Kadang-kadang saya buat, kadang-kadang tu kalau dah mengantuk sangat terus tidur je.
    Terima kasih sharing. Pasni, inshaAllah tak culas dah. Hihi.. >,<

    ReplyDelete
  2. Perkongsian yang bagus sebagai peringatan bersama..

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan blog sendiri. Pendapat tuan blog tidak semestinya kekal. Terima Kasih..

-Busyra Takiyudin-