#FoodWritingChallenge - Day 1: Menu sarapan pagi cepat dan mudah! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, December 02, 2016

#FoodWritingChallenge - Day 1: Menu sarapan pagi cepat dan mudah!

Hai...

Hari ni start untuk buat #foodwritingchallenge! day 1 ni nak cerita pasal breakfast aku pagi ni. aku bukan la penggemar nasi lemak. sebab tu bila aku nak gemukkan badan ni sikit tak dapat2. aku kurang makan makanan bersantan. huhu. boleh kira dalam sebulan berapa kali makan nasi lemak. roti canai pun aku tak suka! selalunya aku breakfast makan roti gardiner 2 keping + air milo o panas / roti + telur goreng / mee goreng / sandwich telur atau sardin / dan seangkatan dengannya. haha



pagi ni aku pilih menu roti gardiner + telur hancur + sosej .. roti gardiner 2 keping, telur pulak aku goreng pecah sikit2 ja (scrambled) campur cili padi dan bawang putih.. sosej tu yang kecik2 belah tengah. fuh.. sodappp! penuh satu pinggan untuk pagi tadi. air aku minum air milo o panas! ni la resepi paling mudah dan cepat bagi aku. sebenarnya nak letak jem ja sebab lagi cepat kan. tapi jem dah habis dekat rumah. hehe


lambat sikit update untuk day1 challenge ni. malam baru sempat. siang tadi jaga anak buah. hehe. jaga la sangat. main2 gitu boleh la :p ..so pagi tadi korang breakfast apa? 

4 comments:

  1. Rajin masak.. Hihihi.. Nnti nk try

    ReplyDelete
  2. Bestnya..
    AM belum pun lagi shopping barang dapur..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  3. bagusnya makan roti..irda dalam seminggu 2-3 kali makan nasi lemak..wahh nak diet lah macam ni

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved