#FoodWritingChallenge - Day 4: Review Buku Masakan - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Wednesday, December 07, 2016

#FoodWritingChallenge - Day 4: Review Buku Masakan

Hai..


masuk hari keempat #foodwritingchallenge!! lagi 3 hari nak habiskan cabaran ni.. untuk entri ni nak story pasal buku masakan. sebenarnya kan aku last beli buku masakan 2 tahun lepas! haha. tu pun saja2 beli dekat popular. tapi gambar buku tak dapat dikesan. buku dah lenyap ke mana. hahaha. sebab dah lama tak masak! :p aku ada 1 ja buku masakan. bukunya tebal. beli untuk mak dulu2 tu. tapi mak malas nak refer situ pulak. 

dalam buku tu semua ada sebenarnya! bila buat #foodwritingchallenge ni terus cari buku tu! tapi tak jumpa jugak :( ada pasal resepi buat roti, resepi masakan western, resepi masakan melayu. semua la. serba serbi. aku paling suka buat rotiii...time nak bakar tuuuu excited! aku beli buku masakan tu memang nak memudahkan. kalau nak masak buka 1 buku ja. haha. nampak tak pemalas sebenarnya. hehe


so korang ada tak buku masakan? ada berapa? share la sini. nama buku masakan yang best2? mana tau nanti aku boleh beli kan.

*gambar di atas tidak ada kena mengena dengan entri ni! haha :p amek dalam google ja. sebab? berbalik pada aku explain dekat atas tadi hahaha. bajet2! :p

p/s: entri paling malas! sebab aku mengantuk.. esok aku bw ke blog korang ye. ok. muah cikeddd.. hehe

8 comments:

  1. Siqah ada satu buku masakan! 365 resepi. Konon nak masak satu hari satu resepi tapi sayangnya hampen. Beli je lebih. Lebih kepada google kalau mencari resepi :D

    ReplyDelete
  2. syoknya..dulu rajin simpan buku resepi yg ada dalam sisipan mingguan wanita.. skg entah kemana semuanya.. satu lagi nak sangat ada oven nak masak2 bakar bt roti dan kek

    ReplyDelete
  3. 1 je buku resepi mai pernah beli sendiri, "Bijak Memasak" , sebab first time duduk rumah sewa masa tu, so tak tau apa langsung, hahahah. Mama mai pula rajin beli majalah masakan tu, saji ke apa entah namanya, hahaha.

    ReplyDelete
  4. Msti geledah umah kn busyra cr buku resepi tu. Hahahahaha..

    ReplyDelete
  5. Tahniah sbb menang weekly contest Traveloka..eh, buku resepi sy google je selalunya haha

    ReplyDelete
  6. ada buku masakan tp tak praktik. hahaha

    ReplyDelete
  7. Tak pernah beli buku masakan.. Majalah ada la..
    dalam tu ada macam2 resepi..

    ReplyDelete
  8. ada jugak le beberapa buku masakan. tapi tu lah macam terkubur camtu je.

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved