Sahut Cabaran untuk 7 Day Food Writing Challenge!! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, December 02, 2016

Sahut Cabaran untuk 7 Day Food Writing Challenge!!

Hai..


seronok sebenarnya tengok blogger update entri based on list cabaran. ada yang 30 hari ada yang 14 hari dan ada yang seminggu. sebenarnya cabaran ni memang sangat2 bagus untuk blogger. ramai yang cakap orang buat cabaran ni tak ada idea. bagi aku bukan itu saja, yang paling penting dengan cabaran ni kita akan keep writing everyday. even kita malas update blog kita kena buat jugak sampai habis sebabnya sekali dah mula cabaran tak boleh stop ye. hehe :p 

sebab tu la aku try to challenge myself!! aku tak pernah buat cabaran blog macam ni. sebenarnya nak start semalam. tapi terlewat sehari pulak. so tak pe. maksudnya aku akan start esok sampai cukup 7 hari! try untuk buat 7 hari dulu. haha. barulah kalau dah okay boleh buat untuk sebulan.



cabaran aku buat ni adalah #foodwritingchallenge .. sebab apa buat pasal penulisan makanan ja? sebab aku suka cakap pasal makan! haha.. aku memang nak tengok blog aku penuh dengan makanan! heee.. tajuk pada setiap hari yang aku buat tu adalah skop yang meluas. tapi nanti kalau aku update entri start day 1, aku tak akan buat tajuk yang sama macam dalam gambar tu. okay contohnya macam Day 2: Favorite recipe from your childhood akan jadi Resepi paling aku suka sejak umur 14 tahun. ini contohhh... haa macam tu la lebih kurang. 

So, doakan aku untuk habiskan cabaran ni even hanya 7 hari. hahaha. over kau busyra!! k baii... 

16 comments:

  1. Alamak! Kite jarang masuk dapur acemna nak join ni, hahaha >.< .

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ala masak simple2 dah la mai. busyra pun bukan reti masak pun..meh la join!

      Delete
  2. sokong ngn busyra!!nnti unni follow cabaran ni ya :P btw Unni suka mulakn hari isnin :) senang nak kira..hahahhahah bab makan memang suka :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. follow la unni! silakan :) nanti busyra boleh baca blog unni.. kan! sep sikit kita geng!

      Delete
  3. Kak Sha nak jointlah..
    Kak Sha start arinie.. Hehehe..

    ReplyDelete
  4. hi, saya nak join boleh tak.. hm..nak masak ape ehh?? hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh... hehe. silakan join.. masak apa saja yang awk suka :)

      Delete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved