Telur goreng dan Roti Pat Segi Hup Seng buat supper! - BUSYRA TAKIYUDIN

Latest

Friday, December 23, 2016

Telur goreng dan Roti Pat Segi Hup Seng buat supper!

Hai..


Pernah dengar tak roti pat segi? orang kedah memang suka sangat sebut macam tu. biskut panggil roti.. alaaa biskut jenama hup seng tu! sedap tau roti tu *sorry aku memang dah terbiasa panggil biskut tu roti.. hehe.. disebabkan lapar sangat tengah malam ni. masuk dapur lah! buat roti telur. roti tu aku celup telur. sedap weiii! try lah buat. percaya la cakap aku ni! haha. telur tu pulak macam biasa hiris bawang putih dan cili padi. aku gunakan telur yang sama untuk salutkan roti tu. buat la dalam 3 or 4 keping roti. then letak sos pulak atas roti tu lepas dah siap goreng. lepas tu tunggu apa lagi. ngap lerr!! haha. k bubye!

14 comments:

  1. tak tahu pulak biskut hup seng tu boleh goreng celup telur eh. selalu tu makan dgn air teh je aha

    ReplyDelete
  2. Boleh eh?.. tak pernah lagi buat atau tgk org buat.. first time nie.. cam best je..

    ReplyDelete
  3. Itulah kakak ingat Hup Seng dah ada buat roti
    Kalau kami panggil biskut
    Roti tu yg gardenia tu:)

    ReplyDelete
  4. Akak selalu buat guna roti.. Tapi kosong. Tak letak bawang ke ape. Hheehe malas katakan.. :p

    Kalau guna biskut.. Tak pernah mencubanya..

    ReplyDelete
  5. Haaa ju pun suka biskut tu. Besa mkn utk tea time. Xperna tlintas lak ble buat mcm ni haha. Ok nnti nak try la =D

    ReplyDelete
  6. aik, peliklah..first time ni tgk org masak biskut tu..hehe

    ReplyDelete
  7. cam sodap jerk busyra... ngah lapoo ni.. hahaha

    ReplyDelete
  8. Baru tau biskut hup seng dipanggil roti.. Boleh cuba nie.. :D

    ReplyDelete
  9. first time ni tengok biskut makan bgan telur..nampak menyelerakan juga..hehe

    ReplyDelete
  10. boleh try ni.. terus tetiba lapar hujan2 ni.. :)

    ReplyDelete
  11. Tak pernah dengar lagi, nanti nak cuba buatlah..

    ReplyDelete
  12. Memang kebiasaan org pagl biskut tu roti.. Hihihihi.. Nyummy!

    ReplyDelete
  13. First time tengok biskut salut telur. nampak menyelerakan. :)

    ReplyDelete

Copyright © 2012 Busyra Takiyudin All Right Reserved